Simona Ionescu / Redactor Șef

Cum să faceți ouă turcești. Rețeta datează de pe vremea sultanilor din secolul al XV-lea

Cum să faceți ouă turcești. Rețeta datează de pe vremea sultanilor din secolul al XV-lea
Potrivit specialiștilor, ouăle sunt unul dintre cele mai importante alimente, cu beneficii uriașe pentru organism.

Indiferent de vârsta pe care o avem, ouăle sunt nelipsite din dieta noastră. Dacă v-ați săturat ce ouăle fierte sau prăjite, trebuie să încercați ouăle turcești.

Cum să faceți ouă turcești. Rețeta datează de pe vremea sultanilor din secolul al XV-lea

Cine a poposit odată în Turcia, a rămas surprins de gustul incredibil al ouălor turcești sau cilbir, așa cum este denumirea originală. Se spune că această rețetă datează de pe vremea sultanilor din secolul al XV-lea. Acest fel de mâncare se prepară foarte repede și veți fi apreciate.

Pentru două persoane, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 1 cățel mare de usturoi, sare koșer, 1 cană cu iaurt grecesc la temperatura camerei, ½ lingurită cu tahini, 4 linguri cu unt nesărat, ½ linguriță cu boia,  ⅛ linguriță cu turmeric, un praf de cayenne, 4 ouă, 1 lingură cu oțet alb, 4 felii de pâine rustică, feliate.

Mod de preparare

Pentru început, se zdrobește usturoiul, astfel încât să se transforme într-un pastă. Amestecați această pastă de usturoi cu iaurt și tahina, apoi lăsați puțin să se odihnească. Se topește untul într-o cratiță la foc mediu și se amestecă cu boia de ardei, turmeric, cayenne și un praf de sare.

Se toarnă apoi printr-o sită cu ochiuri fine, ca să nu aibă nici o impuritate și se păstrează la loc cald. Într-o cratiță mai mare puneți la fiert apă și oțet. Când ajunge la punctul de fierbere, puneți ouăle, sparte în prealabil. Aveți grijă înainte de a așeza oul să învârtiți apa cu o lingură și să creați un efect de vârtej.

Procedați la fel cu toate ouăle. Se acoperă cu un capac și se lasă la fiert pentru trei minute. Se scot ouăle din apă și se pun pe un prosop de hârtie ca să se scurgă. Puneți o lingură cu unt condimentat pe farfurie, apoi iaurt și ulterior ouăle. Deasupra se mai adaugă puțin din untul rămas și pătrunjel. Preparatul se poate servi cu pâine prăjită în ulei de măsline.

Sursă foto: stiridinlume

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre