Cum se face tocănița de ciuperci, de post

Cum se face tocănița de ciuperci, de post
Tocănița de ciuperci este delicioasă, fie că îi adaugi carne de pui sau de porc, fie că vrei să îi adaugi smântână, fie că vrei să o păstrezi de post. Este un preparat delicios, cu arome minunate și ușor de făcut.

Suntem în postul Sfinților Apostoli Petru și Pavel care ține până pe data de 29 iunie. O mâncare potrivită pentru această perioadă este tocănița de ciuperci.

Se pot folosi ciuperci albe, brune sau ciuperci de pădure (gălbiori, hribi, etc), dar și ciuperci din conservă sau borcan, însă nu au aceeași aromă și textură ca cele proaspete.

Cum se prepară tocănița de ciuperci

În toate anotimpurile se pot cumpăra ciuperci, așa că puteți face mâncărică cu acestea în orice anotimp.

Ingrediente:

  • 1 kg ciuperci
  • 1 ceapă mare tocată
  • 1 ardei gras roșu
  • 50 ml ulei
  • 1 linguriță boia
  • sare și piper
  • 1 lingură amidon de porumb/ făină
  • pătrunjel tocat.

Mod de preparare

Toacă ceapa, ardeiul gras și pătrunjelul. Taie ciupercile pe jumătate sau în patru, în funcție de mărimea lor.

Pune uleiul într-o cratiță, pe foc mediu, iar după ce se încinge, adaugă ceapa tocată. După puțin timp, adaugă ardeiul gras, sarea, piperul și boiaua și lasă totul să se călească, timp de 2-3 minute.

Adaugă ciupercile și 100 ml de apă și lasă totul să fiarbă pentru aproximativ de 15 minute. Amestecă amidonul sau făina cu 100 ml de apă, după care toarnă în tocăniță.

Amestecă și lasă totul să fiarbă încă cinci minute, timp în care trebuie să amesteci încontinuu, pentru a nu se prinde de fundul cratiței. După ce stingi focul, adaugă pătrunjelul tocat.

Poți să servești tocănița cu mămăligă. Sursa: evz.ro