Cum se prepară Aperol Spritz

Cum se prepară Aperol Spritz
Aperol are aproape un secol de existență, dar a devenit popular abia în ultimii ani. Este, în prezent, în topul celor mai cunoscute băuturi din lume. Pe terasele de la noi, cel mai adesea e servit ca și cocktail – Aperol Spritz.

Aperolul este un aperitiv cu origini în Italia. Are numai 11% alcool ( 15% în Germania), fiind conceput pe bază de plante: portocale amare, gențiana, rubarbă și cinchona, dar și chinina, un extract din scoarța arborelui Quina. Chinina este ingredientul care îi conferă gustul amar.

Băutura a fost inventată de frații Barbieri Silvio și Luigi, din Padova, în 1919. Abia după război a fost „descoperit” de tineri, iar în anii 50 a fost inventat faimosul cocktail Aperol Spritz.

Cum se poate servi Aperol

Deși cel mai cunoscut mod de a bea Aperolul este în forma Aperol Spritz, există mai multe moduri în care el poate fi băut. Băut simplu, gustul amărui nu încântă prea mulți băutori. Ideal, se servește cu gheață și o felie de portocală. Însă cocktailul Aperol Spritz este cu adevărat la modă.


Se face muzeu pentru cea mai mare fortificație de Epoca Bronzului cunoscută în lume

Cum arată și cu cine se iubește fiul lui Johnny Depp


Răcoritor, slab alcoolizat și cu un aspect rafinat, cocktailul Aperol Spritz a devenit în ultimii ani băutura nelipsită de pe terasele din toată lumea. Românii nu fac excepție. Rețeta de Aperol Spritz nu este deloc complicată și nu cuprinde prea multe ingrediente. În plus, se poate lucra și „după ochi”.

Rețeta clasică a Aperolului Spritz

Ingrediente:  75 ml Prosecco, 50 ml Aperol, 25 ml apă minerală, o felie de lămâie, multă gheață

Preparare: ingredientele se combină în paharul cu gheață.

O altă variantă e să înlocuiți apa cu apă tonică, pentru un gust aparte. În acest caz se mai adaugă și 30 ml de gin.

Sursa foto: Pixabay

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp