10 idei rapide pentru cină

Așa că, dacă vrem să punem totuși ceva pe masă, fără a petrece mult timp în bucătărie, apelăm la soluțiile rapide și sunt multe opțiuni, altele decât salatele.
Această mâncare se pregătește într-o singură tigaie. Se rumenesc ciupercile apoi se scot afară. Urmează cartofii și morcovii. Adaugați apoi înapoi ciupercile și puțin spanac. Faceți puțin loc pentru două ouă și acoperiți tigaia. Când sunt gata, se presară puțină brânză telemea sau cașcaval și cină e gata.
Cartofii se curăță și se dau la cuptor. Amestecați apoi cu pătrunjel din belșug și usturoi.
Cârnăciorii prăjiți se servesc alături de roșii și pateu de fasole verde (care poate fi făcut din timp și care se poate servi și la micul dejun).
Când ne este poftă de dulce, apelăm la paste cu mac sau nucă cu stafide. E atât de simplu și de ușor de făcut: pastele fierte se amestecă cu puțin unt, mac sau nuca măcinată, miere și stafide.
Revenim la cartofi și vă recomandăm să îi preparați, după ce i-ați rumenit în cuptor, cu ceapă verde, ciuperci și telemea.
Chiar dacă durează multe ore să fie gata, e una din rețele rapide făcute în slow cooker. Dimineață puneți un pui rapid în vas, cu câteva condimente de baza (sare, piper, usturoi, dafin) seara e numai bun de scos și de servit.
Sună mai complicat decât se prepară. Adăugați unei mămăligi preparate în mod obișnuit, ciuperci trase la tigaie, cu sare și condimente, peste care puneți un ou poșat. Pentru a prepara oul poșat aduceți apa într-un vas la temperatura de fierbere, după ce ați adăugat în ea două linguri de oțet (ajută albușul să stea legat). Când apa fierbe, spargeți înăuntru oul și lăsați să fiarbă patru minte.
Căliți întâi legumele în tigaie, adaugați apă și orez și fierbeți până e gata. Folosiți ce legume aveți în casă, fără o rețeta fixă. Ideal ar fi să adăugați ardei, morcovi, mazăre, fasole verde, porumb și ciuperci. Ocazional se poate pune și un ou.
Puneți simultan la fiert pastele și mazărea cu puțină apă. Când s-au gătit pastele și legumele, luați de pe foc și adăugați puțină smântână, usturoi, cașcaval sau parmezan.
Sursa: Ama Nicolae
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook