Simona Ionescu / Redactor Șef

Am aflat rețeta sosului secret din filmul-fenomen „Nonnas” de pe Netflix. Întreaga lume caută ingredientul misterios

Am aflat rețeta sosului secret din filmul-fenomen „Nonnas” de pe Netflix. Întreaga lume caută ingredientul misterios
De când a fost lansat pe platforma de streaming, „Nonnas” a ajuns rapid pe primul loc în multe țări. A declanșat o adevărată isterie la nivel mondial, toată lumea căutând ingredientul misterios. Am aflat rețeta sosului secret din filmul-fenomen.

Rețeta sosului secret din filmul-fenomenNonnas” de pe Netflix include un ingredient misterios pe care toată lumea l-a căutat.

Inspirat dintr-o poveste reală, filmul „Nonnas” îl urmărește pe Joe Scaravella (interpretat de Vince Vaughn), care pornește într-o adevărată aventură emoționantă pentru a deschide un restaurant în memoria mamei sale. Restaurantul există cu adevărat, se află în Staten Island, New York, și se numește Enoteca Maria. Ce îl face unic? Joe, în film, dar și în realitate e la fel, nu angajează bucătari profesioniști, ci bunici italiene – numite „Nonnas”.

Categoric, nu trebuie să ratați filmul, în care veți vedea multă dragoste între Joe, prietenul său Bruno (Joe Manganiello) și cele trei „Nonnas”, interpretate de Susan Sarandon, Lorraine Bracco, Brenda Vaccaro și Talia Shire. Dar dragostea nu este doar pe ecran – este și în spatele camerei.

„Acesta este scrisoarea mea de dragoste pentru familia mea. Este vorba despre familie și despre faptul că o poți găsi oriunde”, a spus scenarista Liz Maccie într-un interviu pentru Allrecipes.

Filmul-fenomen de pe Netflix, dublă poveste adevărată

Filmul, lansat pe Netflix pe 9 mai, ni-l arată pe Joe, un bărbat în toată firea, afectat de moartea mamei sale, care își amintește cu multă emoție zilele de duminică petrecute în familie, când mama sa și bunica găteau împreună. Gătește și el și, de mai multe ori, își exprimă frustrarea că nu a reușit niciodată să reproducă sosul de duminică al bunicii – pentru că nu avea o rețetă scrisă și nu reușea să descopere ingredientul secret folosit de aceasta, care transforma sosul într-un preparat special.

Abia la finalul filmului, deschide o scrisoare lăsată de mama sa răposată, pe care nu avusese curajul să o citească până atunci. În ea găsește rețetele mamei și ale bunicii sale – inclusiv celebra rețetă de sos de duminică.

Care este rețeta sosului secret din filmul-fenomen „Nonnas” de pe Netflix? Întreaga lume caută ingredientul misterios
Sosul secret din „Nonnas” conține zeamă de miere fierte (Foto: Instagram)

Și acum vine partea cu adevărat emoționantă: acele rețete prezentate în film sunt chiar fișele reale din familia scenaristei Liz Maccie.

„Când mătușa mea, care era ca o bunică pentru mine, era pe moarte, Steve (n.r. regizorul filmului, Stephen Chbosky, care e soțul scenaristei) a fost extraordinar. I-a scris și i-a spus: Trebuie să-i lași lui Liz rețetele tale. A convins-o, ea le-a scris, apoi a murit, iar el mi le-a dăruit de Crăciun. Așa că acele rețete sunt scrise chiar cu mâna ei”, a povestit scenarista.

Rețeta sosului secret din filmul-fenomen „Nonnas”

* 2 mere roșii, tăiate în sferturi

* 7 căni de apă

* 6 cârnați italienești (dulci sau picanți)

* 2 linguri ulei de măsline extravirgin

* 1 ceapă mare, tocată

* 2 căței de usturoi, mărunțiți

* 1 ardei gras verde, tocat

* 2 conserve (de 410 g) de roșii întregi

* 1 lingură busuioc uscat sau proaspăt, tocat

* 1 lingură oregano uscat sau proaspăt, tocat

* 1/4 linguriță piper negru

* 1/4 cană pătrunjel proaspăt, tocat

Care este rețeta sosului secret din filmul-fenomen „Nonnas” de pe Netflix? Întreaga lume caută ingredientul misterios
Sosul de duminică al bunicii din filmul – fenomen este perfect pentru a completa orice fel de paste (Foto: Instagram)

Mod de preparare

  1. Într-o oală mare, la foc mediu, adaugă merele și apa. Fierbe până când merele sunt fragede și lichidul devine aromat – aproximativ 1 oră. Strecoară amestecul printr-o sită fină sau tifon, aruncă merele și lasă lichidul să se răcească.
  2. Într-o tigaie, rumenește cârnații la foc mediu spre mare. Scurge grăsimea și lasă cârnații deoparte.
  3. Într-un vas mare, încinge uleiul de măsline. Adaugă ceapa și ardeiul gras și călește-le până devin moi, iar ceapa devine translucidă (aproximativ 5 minute). Adaugă usturoiul și mai călește 1 minut.
  4. Adaugă roșiile și „cidrul” de mere. Amestecă până devine o compoziție omogenă. Adaugă busuiocul, oregano, piperul și pătrunjelul.
  5. Taie cârnații în bucăți mari și adaugă-i în oală. Redu focul la minim și fierbe sosul la foc mic, amestecând ocazional, timp de 4 până la 6 ore.
  6. Servește peste pastele preferate.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *