Simona Ionescu / Redactor Șef

Biscuiți delicioși și sănătoși, fără zahăr și fără făină. Conțin doar trei ingrediente

Biscuiți delicioși și sănătoși, fără zahăr și fără făină. Conțin doar trei ingrediente
Mamele știu că nu doar atunci când sunt mici, copiii vor ceva „de ronțăit”, iar marea provocare este să le ofere gustări sănătoase. În loc de dulciuri cumpărate sau pline de zahăr, puteți descoperi această rețetă simplă.

O rețetă foarte simplă de biscuiți delicioși, fără zahăr și fără făină, se prepară din numai trei ingrediente. Durata de realizare a rețetei este foarte scurtă și, la nevoie, se poate renunța chiar și la al treilea ingredient. Biscuiții vor fi la fel de buni.

Ingredientele principale pentru biscuiți sunt bananele și semințele de susan. Bananele sunt fructe care nu ar trebui să lipsească din nicio dietă sănătoasă, fiind pline de beneficii. O banană medie conține 110 calorii, 30 de grame de carbohidrați și 1 gram de proteine. Bananele sunt în mod natural fără grăsimi, colesterol și sodiu, însă oferă o varietate de vitamine și minerale: vitamine B6, C, A, Mangan, Potasiu, fibre alimentare, proteine, Magneziu, Acid folic, Riboflavină, Niacină, Fier.

Pe de altă parte, semințele de susan aduc numeroase avantaje celor care le consumă. Susanul este o sursă excelentă de vitamine și minerale esențiale pentru menținerea sănătății organismului. Semințele sunt bogate în vitaminele B1 (tiamină), B2 (riboflavină), B3 (niacină), B5 (acid pantotenic), B6 (piridoxină), B9 (acid folic), vitamina C (acid ascorbic) și vitamina E, care contribuie la funcționarea corectă a organismului.

Mai conțin și minerale precum potasiu, fosfor, magneziu, sodiu, fier, zinc și mangan, precum și proteine, fibre, acizi grași esențiali și fitosteroli. În plus, susanul se remarcă prin conținutul de lignani (de exemplu: sesamină, sesamolină), compuși cu activitate antioxidantă puternică.

Ingrediente pentru biscuiți delicioși și sănătoși

– 250 g semințe de susan

– 2 banane medii

– jumătate de tabletă de ciocolată amăruie (opțional)

Mod de preparare

Decojiți bananele și pasați-le cu ajutorul unei furculițe. După ce ați obținut un piure, amestecați-l cu semințele de susan. Din „aluatul” obținut, formați pe o tavă tapetată cu hârtie de copt șase biscuiți plați. În centrul fiecărui biscuit, apăsați cu o lingură pentru a crea o adâncitură. Coaceți biscuiții timp de 20 de minute în cuptorul preîncălzit la 150 de grade Celsius. Când sunt gata, umpleți adânciturile cu ciocolată topită în baie de abur.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre