Simona Ionescu / Redactor Șef

Brioșe cu spanac. Rețetă simplă

Brioșe cu spanac. Rețetă simplă
Brioșe cu spanac, o rețetă simplă și versatilă, care e suficient de aspectuoasă pentru a fi servită când ai musafiri și accesibilă, pentru un weekend în familie.

Această rețetă de brioșe cu spanac este simplă de preparat și va încânta musafirii. Asta pe lângă faptul că spanacul, mâncarea preferată a loi Popeye, vă va aduce un aport de substanțe nutritive. Spanacul abundă și în vitamine și minerale, esențiale pentru o bună funcționare a organismului printre care vitaminele A, C și K, acid folic, fier, dar și calciu. Iată cum se prepară rețeta simplă. 

Ingrediente brioșe cu spanac: 

Pentru aluat:

3 ouă

200 gr de făină

100 gr de unt

100 gr smântână

½ plic de praf de copt

2 lingurițe de miere

 

Pentru umplutură:

400 gr de spanac (o pungă de spanac congelat)

O ceapă mică

2-3 căței de usturoi

2 linguri de ulei

Sare

Brânză feta sau cașcaval, pentru decor

Mod de preparare:

Se curăță și se taie mărunt ceapa și usturoiul, care se călesc în ulei. Se adaugă spanacul și se sărează după gust, se mai lasă pe foc cca 5-10 minute, apoi se ia de pe foc și se lasă să se răcească.

Separat, amestecăm bine gălbenușurile cu sare, adăugăm untul, mierea și smântâna. Albușurile se bat spumă și se încorporează ușor, ca să păstrăm volumul. Făina o amestescăm cu praful de copt și o adăugăm atent, amestecând de jos în sus.

Verificăm dacă s-a răcit umplutura și o adăugăm la aluat. Forma pentru brioșe se unge cu unt și se toarnă cu lingura compoziția. La sfârșit punem pe fiecare brioșă câte o bucățică de brânză feta sau cașcaval, în funcție de preferințe.

Brioșele se coc la foc potrivit (180-200 grade C) timp de 20-25 de minute. Verificați cu o scobitoare dacă sunt gata – la nevoie, le puteți lăsa încă 5 minute.

Foto: Facebook

Ceapă umplută cu carne tocată și bacon. Rețetă inedită

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre