Simona Ionescu / Redactor Șef

Castraveți murați după o rețetă originală din anul 1796. Super rețeta toamnei!

Castraveți murați după o rețetă originală din anul 1796. Super rețeta toamnei!
Vă surâde ca anul acesta să aveți pe masă murăturile pe care le consumau strămoșii în secolul al XVIII-lea? Nimic mai simplu, pentru că rețeta s-a păstrat din vechime.

Rețeta din secolul al XVIII-lea a rămas la fel de gustoasă, doar că în loc să fie murați ca la sfârșitul anilor 1700, castraveții vor fi puși la frigider.

Rețeta originală de murături provine din American Cookery by Amelia Simmons, care a fost prima carte de bucate americană publicată în 1796.

Ingredientele necesare

Pentru a pregăti o rețetă de castraveți murați cu adevărat spectaculoasă, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 1,4 kg castraveți murați, tăiați cum doriți, 2 ½ căni cu apă, 2 căni cu oțet alb distilat, ¼ cană cu sare de murături, ¼ cană cu zahăr granulat.

Vă mai sunt necesari 4 căței de usturoi, curățați de coajă, 2 lingurițe cu semințe de muștar, 4 frunze de dafin, 8 căpățâni de mărar, 2 nucșoare întregi, 1 linguriță amestec cu boabe de piper. Precum și 12 cuișoare întregi și ghimbir tăiat în felii.

Mod de preparare

Curățați și dezinfectați borcanele, precum și capacele. Spălați și tăiați ambele capete ale castraveților. Puneți castraveții într-o baie de apă cu gheață și puneți-i în frigider timp de cel puțin trei ore. Tăiați castraveții în orice fel preferați.

Într-o cratiță mare, se combină apa, oțetul, sarea pentru murături și zahărul. Se amestecă foarte bine până când sarea și zahărul sunt dizolvate. Se aduce la punctul de fierbere și se oprește focul.

Murăturile sunt gata în două săptămâni

Castraveți murați, rețetă din secolul al XVIII-lea

Umpleți fiecare borcan curat cu 2 căței de usturoi, 1/2 linguriță cu semințe de muștar, 1 frunză de dafin, mărar, o nucșoară întreagă, 1/4 linguriță cu boabe de piper amestecate, 3 cuișoare, 2 felii de ghimbir.

Dublați această cantitate dacă folosiți borcane de un litru. Se umplu borcanele cu castraveții, lăsând un spațiu liber, apoi se toarnă saramura. Aveți grijă să îndepărtați bulele de aer, apoi puneți capacele.

Introduceți murăturile în frigider. Acestea sunt gata după aproximativ două săptămâni și se pot păstra la rece timp de trei luni.

Trucuri din bătrâni

Frunzele de struguri și frunzele de stejar au taninuri care ajută la menținerea fermității castraveților. Adăugarea câtorva frunze de struguri în borcan va face ca murăturile să devină crocante. Dacă este posibil, castraveții ar trebui murați în aceeași zi.

Murăturile în secolul al XVIII-lea

Istoria spune că primele murături care s-au făcut vreodată în lume au fost castraveții, aceștia fiind originari din nordul Indiei. Oțetul este întotdeauna prezent, deoarece acidul conservă alimentele pentru perioade lungi de timp.

În trecut, pentru a acoperi murăturile, vasul era sigilat cu piele, unt clarificat sau vezică de porc încălzită și întinsă peste partea superioară a vasului. Pe măsură ce se răcea, borcanul era sigilat complet.

Sursă foto: underatinroof.com

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre