Simona Ionescu / Redactor Șef

Cea mai simplă înghețată sandwich. E gata în doi timpi și trei mișcări

Cea mai simplă înghețată sandwich. E gata în doi timpi și trei mișcări
Pentru mulți, gustul copilăriei e înghețată cu biscuiți. Sandwichul ideal al oricărui copil, dacă e să fim sinceri.

Mulțumită bloggerului Georgiana Murășan (@baking.adventure) e mai simplu decât ne-am putea imagina să preparăm înghețată sandwich de casă. Iar cum vara și-a intrat serios în drepturi ( săptpmâna aceasta tocmai s-a întâmplat cea mai călduroasă zi de pe planetă), e de la sine înțeles că orice rețetă de înghețată e maim ult decât binevenită.  Ca să o preparașți aveți nevoie de doar câteva ingrediente. Rezultatul e o înghețată cremoasă făcută acasă.

Ingrediente pentru înghețată sandwich de casă

– 400ml smântână pentru frișcă
– 250g mascarpone
– 200g cremă de biscuiți speculoos
– 2 linguri zahăr pudră
– 1 linguriță pudră vanilie
– 250g biscuiți speculoos

Mod de preparare

Se bat sumă ușor 200ml frișcă cu zahărul pudră și vanilia. „Nu trebuie să obținem o frișcă tare, ne oprim undeva la mijloc, când începe să se aereze, dar este ușor fluidă. Cu telul încorporăm mascarponele și crema de biscuiți. În acest pas crema se va întări ca și consistență. Adăugăm restul de frișcă lichidă în mix și o încorporăm cu telul pentru a obține o cremă mai moale. Pe o tavă pe care am pus folie de plastic alimentară, adăugăm un rând de biscuiți speculoos și turnăm crema.

Completăm cu un rând de biscuiți deasupra si dăm la congelator câteva ore sau peste noapte. După ce s-a întărit la congelator, o secționăm în bucăți după forma biscuiților. O păstrăm la congelator într-o caserolă și o lăsam măcar 5 minute la temperatura înainte de a o servi pentru a deveni cremoasă”, dezvăluie bloggerița.

Biscuiți speculoos  și crema omonimă le găsiți în orice supermarket. Se mai numesc Biscoff. În lipsa lor însă, puteți folosi și alți biscuiți, ideal în formă dreptunghiulară, mai mare, pentru a putea porționa simplu desertul. Dacă nu găsiți crema de biscuiți puteți înlocui cu dulce de leche.  Sau puteți prepara un caramel, punând la fiert,  nedesfăcută, într-un vas cu apă, o conservă de lapte condensat.

Pentru a congela înghețata, va trebui să vă orientați în funcție de spațiul pe care îl aveți în congelator. De asemenea, vă puteți „juca” cu grosimea  stratului de înghețată.

Sursa: Instagarm

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre