Simona Ionescu / Redactor Șef

Cea mai surprinzătoare prăjitură fără coacere și fără zahăr: o „zebră” cu portocale

Cea mai surprinzătoare prăjitură fără coacere și fără zahăr: o „zebră” cu portocale
Dacă sunteți cu adevărat fani ai citricelor, e obligatoriu să încercați prăjitura aceasta. E așa simplă, încât o poate prepara și un copil.

Această prăjitură nu necesită coacere și, în plus, nu conține zahăr, fiind ideală în cazul persoanelor care țin o dietă. Mai mult decât atât, prăjitura aduce toate beneficiile sucului de portocale, o băutură aproape nelipsită din meniul de mic dejun în toate familiile. Sucul de portocale are numeroase beneficii pentru organism, și nu doar pentru imunitate (grație vitaminei C).

De asemenea, sucul de portocale este un antioxidant natural. Un studiu din 2008 a arătat că vitamina C joacă un rol fundamental în prevenirea cancerului la stomac sau plămâni. Totodată, portocalele sunt fructe care conțin și vitamina B9, precum și acid folic. Cele două substanțe ajută organismul să producă globule roșii, iar în plus contribuie la o bună circulație a sângelui, dar și la purificarea acestuia.

Ingrediente pentru prăjitură fără coacere și fără zahăr: o „zebră” cu portocale

Tavă cu diametrul de 20 cm

6-7 pișcoturi ( optați pentru unele fără zahăr în compoziție)

Ingrediente cremă cu lapte: 500ml lapte

3 – 4 linguri miere

55g amidon alimentar

O linguriță scorțișoară

Ingrediente cremă de portocale: 2kg portocale (avem nevoie de 800ml suc, restul păstrăm pentru înmuiat pișcoturi)

65g amidon

3-4 linguri miere dacă nu sunt dulci portocalele

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cristina Andrei (@cristina.andrei)

Mod de preparare

„Într-o crăticioară turnăm laptele, mierea, scorțișoara și amidonul. Amestecăm la foc mic până se întărește și stingem focul. Lăsăm la răcit. Stoarcem 2 kg de portocale zemoase că să obținem 1 l de suc și amestecăm 800ml din el cu amidonul la foc mic până devine o cremă superbă. Stingem focul și lăsăm la răcit. Portocalele mele au fost foarte dulci, așa că nu am mai pus miere. Îndulciți crema după gust. Într-o tavă punem pișcoturile înmuiate în sucul rămas.

Eu am alternat cremele astfel încât să obțin efectul zebră. Dăm la rece minim 4 ore. Decorăm cu fulgi de cocos, felii de portocale. Nu am putut să mă abțin și am pus și puțină ciocolată topită peste. Nu-mi vine să cred cât de bună a ieșit!”, dezvăluie Cristina Andrei pe contul ei de Instagram, unde a prezentat rețeta.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre