Iată care sunt etapele rețetei celebrului chef pentru un preparat ca la restaurant: Desert de toamnă cu prune, paste și budincă de vanilie. Este o rețetă inspirată din bucătăria germană și anume. Gustul desertului este asemănător cu gustul găluștelor cu prune, mult adorate de toți iubitorii de dulce.
Desert de toamnă cu prune, paste și budincă de vanilie – Ingrediente
Ingrediente pentru sosul de prune: 1 kg prune, 500 ml suc proaspăt de mere
Ingrediente pentru budinca de vanilie: 5 gălbenușuri, 1 litru de lapte, 150 gr zahăr cu aromă de vanilie, 30 gr amidon de porumb, 1 praf de sare, 200 gr unt
Ingrediente pentru barot de nuci pecan: 300 gr nuci pecan, 300 gr zahăr
Alte ingrediente: 200 gr paste fusiforme, 50 gr unt cu peste 82% grăsime
Mod de preparare
Pentru prepararea acestui desert începem cu pregătirea prunelor. Se spală bine prunele, se șterg și se sparg în jumătăți pentru a le îndepărta sâmburii. Apoi se adaugă jumătățile de prune în sucul de mere și se fierb până se pătrund bine și își întrepătrund aroma cu cea a merelor.
Între timp, se prepară și budinca de vanilie Se presară peste gălbenușuri un praf de sare, se adaugă zahărul și se amestecă intens până când devin spumoase. Apoi se adaugă amidonul și puțin lapte rece și se omogenizează compoziția. Restul de lapte se adaugă treptat, fierbinte, amestecând intens până se obține o compoziție omogenă.
Se fierbe compoziția până se îngroașă consistent. Se stinge focul, se adaugă untul tăiat în cuburi și se amestecă până acesta se topește și se încorporează uniform în budincă. Budinca de vanilie se dă la rece până în momentul servirii desertului.
Următorul pas constă în pregătirea pastelor. Se fierb pastele în apă cu sare, doar pentru 2-3 minute, atât cât să se hidrateze ușor. Apoi, se pune untul la topit într-o tigaie încăpătoare și se trag pastele în el pentru a deveni mai cremoase. Se adaugă pastele peste prunele care fierb în sucul de mere și se lasă să fiarbă împreună până când acestea se hidratează complet și absorb siropul.
Cât timp fierb pastele se pregătește și barotul de nuci, pentru a decora desertul cu el. Se caramelizează zahărul și se adaugă nucile pecan. Se amestecă bine, apoi se întind nucile caramelizate pe hârtie de copt și se lasă la răcit. O parte din barotul de nuci pecan se va măcina fin și se va presăra peste desert, iar o parte se va rupe în bucăți mai mari.
Desertul cu prune și paste se poate servi ușor fierbinte, cu budinca de vanilie rece.
Sursa: Chefi la cuțite
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook