Este incredibil cum se pot transforma doar două ingrediente banale (plus niște apă), ingrediente care, aparent ai spune că nu au ce să caute în comun. Cel mai fin desert se prepară din doar două ingrediente, iar unul din ele este orezul. Dacă îl aveți prefiert, cu atât mai repede veți putea prepara desertul – minune.
După ce veți încerca acest desert ne veți da dreptate: rezultatul este incredibil. Gustul de ciocolată, cremos, într-o prezentare cum nu ați mai pomenit.
În favoarea acestui desert amintim beneficiile pe care le aduce organismului ciocolata, atunci când este consumată (cu moderație). Oamenii de știință au descoperit că ciocolata stimulează mai bine creierul și ajută la producerea mai multor endorfine decât sărutul, scrie BBC.
Cacaoa din ciocolată îi ajută pe sportivi să se recupereze mai repede după efort, datorită conținutului ridicat de proteine și carbohidrați. Ciocolata neagră ajută sănătatea inimii. Scade tensiunea arterială datorită nivelului ridicat de antioxidanți. Fiecare baton de ciocolată are în medie 50 mg de cofeină. Este echivalentul cofeinei dintr-o ceașcă de espresso.
Ingrediente pentru desert cu ciocolată și orez
1+1/2 cană (260g) ciocolată neagră, topită
1 cană orez fiert
1/2 cană cu apă fierbinte
Pudră de cacao, pentru decor (opțional)
View this post on Instagram
Mod de preparare
Dacă nu aveți orezul gata fiert, fierbeți-l, așa cum faceți de obicei. Pentru prepararea desertului, începeți prin a topi ciocolata neagră în cuptorul cu microunde, sau în baie de abur, până când se înmoaie complet. Într-un blender, combinați orezul fiert, apa fiartă și ciocolata neagră topită.
Amestecați până obțineți o textură netedă și catifelată, asemănătoare spumei. Se toarnă amestecul într-un castron și se dă la frigider timp de 2 ore până se întărește. Odată ce budinca este gata, pudrați blatul cu pudră de cacao și bucurați-vă de desertul special.
Pont: puteți prepara acest desert, păstrând exact cantitățile prezentate mai sus, și cu ciocolată albă. Puteți pudra cu fulgi de cocos sau de migdale, pentru un gust mai rafinat.
Sursa: Instagram
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook