Simona Ionescu / Redactor Șef

Chiftele de cartofi fără ouă. Un deliciu din 3 ingrediente

Chiftele de cartofi fără ouă. Un deliciu din 3 ingrediente
Chiftele de cartofi fără ouă. Un preparat minunat din doar 3 ingrediente. Se pregătesc simplu și rapid.

Chiftelele de cartofi fără ouă pregătite la tigaie sunt perfecte pentru cină sau ca garnitură. Se fac repede.

Chiftele de cartofi fără ouă. Rețeta

Chiftele din cartofi se prepară în mai mulre regiuni ale țării, după rețete adaptate de gospodine. Rețeta tradițională conține doar trei ingrediente.

Ingrediente

  • 3 cartofi;
  • 2 linguri cu vârf de griș foarte fin;
  • cașcaval;
  • sare și piper negru;
  • chimen;
  • turmeric;
  • usturoi granulat;
  • ulei.

Mod de preparare

  • Tăiați cartofii felii groase și îi pregătiți la bain marie, cât să devină moi.
  • Pasați cartofii cu furculița, până obțineți un piure omogen, pe care îl asezonați cu sare, piper negru, chimion, turmeric și usturoi granulat.
  • Adăugați griș și amestecați foarte bine compoziția.
  • Formați chiftele de cartofi, faceți câte o adâncitură, adăugați câte o bucată de cașcaval și modelați din nou chiftelele. La final, le treceți prin griș. Înainte să începeți să formați chiftelele, puteți unge mâinile cu puțin ulei.
  • Acoperiți chiftelele cu folie de plastic și le dați la congelator pentru 1 oră.
  • Înfierbântați tigaia cu ulei și prăjiți chiftelele la foc mic, până se rumenesc pe ambele părți.
  • Serviți chiftelele aromate cu sosul preferat. Cașcavalul se topește în interior și face chiftelele deosebit de bune.

Brânză topită făcută acasă, din brânză de vaci. Rețetă simplă

Chec umplut cu mere. O rețetă inedită

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre