Clafoutis cu cireșe este o prăjitură franțuzească din regiunea Limousin, și este preparată, în general, cu cireșe negre.Aluatul folosit este asemănător cu cel de clătite, dar cu unt topit.
Cum am spus, se pot folosi, în loc de cireșe, orice alte fructe. desertul merge de minune cu vișine, caise și chiar cu prune. Nici merele nu pot fi lăsate departe.
Ingrediente pentru rețeta de clafoutis cu cireșe
200 g făină, 3 ouă, 120 g zahăr, un praf de sare, 80 g unt, 250 ml lapte, 500 g cireşe
Cum preparăm Rețeta de clafoutis cu cireșe
Pornim cuptorul la 180 de grade. Spălăm cireşele și le curățăm de codiţe şi sâmburi. Separat, amestecăm ouăle cu un praf de sare și zahărul până devin spumoase. Adăugăm apoi untul topit și temperat, apoi laptele și omogenizăm compoziția. La final, încorporăm făina și cireșele.
Aluatul trebuie să aibă o consistenţă asemănătoare cu cea a clătitelor, doar ceva mai groasă. După ce am obținut aluatul, ungem cu unt o formă de tartă de aproximativ 30 cm și turnăm în ea compoziția de clafoutis cu cireșe. Dăm forma de tartă la cuptor pentru 30-35 de minute. Dar facem și testul cu scobitoarea, după ce a trecut acest timp. S-ar putea ca prăjitura să mai aibă nevoie de puțin timp.
După ce desertul s-a copt, lăsăm prăjitura să se tempereze, o pudrăm cu zahăr cu aromă de vanilie și o putem porționa.
Sursa: Chefi la cuțite
Două bancuri în loc de Horoscop
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook