Rețeta preferată de clătite americane a lui chef Florin Dumitrescu este una originală și garantat că va încânta rezultatul. Istoria clătitelor nu este uşor de aflat, având în vedere că există numeroase variate. Fiecare ţară are o versiune asupra acestor bunătăţi răspânite practic în toate colţurile lumii. Unele surse spun că pentru a afla istoria clătitelor, trebuie să ne întoarcem până în epoca romanilor.
Pancakes sunt niște clătite americane mai groase decât cele cu care s-au obișnuit europeni. În America, acest tip de clătită se servește extrem de des la micul dejun alături de diferite sosuri, fructe, dulciuri etc. Practic rezultă un fel de plăcințele, roptunde, peste care se pune miere, sirop de arțar sau orice alt fel de topping agreat.
Clătite americane – Ingrediente
200 gr făină
1 ou
100 gr zahăr
un praf de sare
aprox. 350 ml lapte
50 ml bere
ulei
200 gr nuci
50 ml miere
zahăr pudră
Mod de preparare
Pentru a savura cele mai delicioase și pufoase clătite, amestecați pentur început, făina cu ouăle, zahărul, sarea și adăugați laptele treptat, până obțineți un amestec omogen. La final, adăugați berea și câteva picături de ulei. Astfel, vor fi extrem de pufoase și deloc uscate.
Separat, pentru umplutură, prajiți nucile în tigaie, fără ulei. Le lăsați la răcit, apoi amestecați cu mierea. Dacă vrei să vă impresionați „jurații” de acasă, puteți servi clătitele îndoite, răsucite, suprapuse sau sub diferite forme… cum și cât vă permite imaginația.
Sursa: florindumitrescu.ro
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook