Cremă de ness din trei ingrediente. O rețetă pe cât de simplă, pe atât de gustoasă

Vara bate la ușă, iar gospodinele încearcă tot felul de rețete simple, dar foarte gustoase. Ce spuneți de o excelentă cremă de ness obținută din doar ingrediente? O veți repeta ori de câte ori vreți ceva dulce și foarte gustos.
Pentru a pregăti această minunăție aveți nevoie de următoarele ingrediente: 100 g zahăr, 15 g ness și 125 ml apă rece.
„Amestecați bine ingredientele și mixați timp de de câteva minute. Se obține rapid un amestec dens cu un gust extraordinar. Puneți într-un pahar și decorați cu câteva boabe de cafea și ciocolată rasă și veți avea un desert extraordinar.
Dacă rămâne compoziție, puneți într-un vas, apoi introduceți la congelator. Veți obține o înghețată de ness, care va impresiona orice invitat”, este rețeta prezentată pe emilia.gateste.
Pofticioșii pot gusta și o aromată prăjitură ușoară cu ness (sau cafea), foarte ușor de preparat. Pentru blat aveți nevoie de 3 linguri cu ness (sau cafea măcinată fin), 200 g făină albă, 2 ½ lingurițe praf de copt, 220 g zahăr brun deschis, 220 g margarină sau unt, care trebuie să fie moale, la temperatura camerei. Vă mai sunt necesare 4 ouă medii, 2 lingurițe cu lapte, ⅛ linguriță sare.
Pentru crema de unt cu ness: 200 g unt moale, la temperatura camerei, 400 g zahăr pudră, ¼ linguriță cu extract de vanilie, 8 lingurițe cu ness, 4 lingurițe cu apă clocotită, puțin lapte.
Preîncălziți cuptorul. Puneți toate ingredientele pentru tort într-un bol mare și bateți cu un mixer, la viteză mică, până când toate ingredientele sunt bine amestecate. Împărțiți compoziția în două forme pregătite.
Coaceți timp de 30-35 de minute, încercați dacă e făcută folosind testul scobitorii. Scoateți blatul din cuptor, lăsați să se răcească aproximativ 10 minute, înainte de a le scoate din forme și de a le transfera pe o grilă pentru a se răci complet.
În timp ce prăjiturile se răcesc, preparați crema de unt cu ness. Începeți prin a amesteca 8 lingurițe cu ness cu 4 lingurițe cu apă clocotită, apoi lăsați să se răcească. Într-un bol mare, bateți untul și extractul de vanilie la viteză mică până se înmoaie.
Adăugați zahărul pudră și bateți la viteză mică până se amestecă cu untul și devine omogen. Crema de unt trebuie să fie suficient de moale încât să o puteți întinde pe o felie de pâine.
Dacă este prea fermă, adăugați puțin lapte (nu mai mult de 1 linguriță la fiecare adăugare) până când ajunge la consistența dorită. Adăugați treptat amestecul de cafea, o linguriță la fiecare adăugare. După fiecare adăugare, bateți crema de unt până când cafeaua s-a omogenizat complet înainte de a adăuga mai mult.
Așezați stratul inferior al pandișpanului cu cafea pe platoul de servire. Întindeți aproximativ ⅓ din crema de unt cu ness în mod uniform peste pandișpan.
Adăugați stratul superior de pandișpan. Întindeți din nou ⅓ din crema de unt cu ness deasupra. Așezați crema de unt rămasă într-un poș și puneți 12 picături de cremă de unt la distanțe egale în jurul marginii tortului. Rezultatul final? Un deliciu de care vă veți îndrăgosti.
Citiți și:
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook