Simona Ionescu / Redactor Șef

Cum facem cele mai rapide și mai bune brioșe. E o rețetă foarte cautată de Sărbători

Cum facem cele mai rapide și mai bune brioșe. E o rețetă foarte cautată de Sărbători
Pentru mulți dintre noi, de fiecare dată când intrăm într-o brutărie, brioșele ne captivează întotdeauna cu culoarea lor veselă și vibrantă și cu aroma lor de unt.

Iată rețeta pentru brioșă cu zahăr perfectă. Pentru simplitate, o coacem într-o singură tavă, fără să mai pierdem timpul cu aranjamentele și definirea formei. Suntem încântați de rezultatul acestei brioșe cu zahăr. E pufoasă, deosebit de moale, e ca un norișor aromat și gustos. Brioșa îmbogățită cu ouă și unt face ca pâinea să fie foarte umedă și fragedă.

Sfatul nostru e să păstrezi această rețetă pentru că, cu siguranță, vei mai reveni și vei dorit să mai prepari acest deliciu pentru sărbătorile de sfârșit de an.

Ingrediente pentru brioșă cu zahăr

Starter: Un pachețel mic de drojdie ( sau echivalentul, drojdie uscată)

50 g de făină

18 g de apă

15 g de zahăr

Aluatul de brioșă:  250 g făină

85 g lapte

40 g zahăr

10 g miere

3 gălbenușuri de ou

75 g unt

4 g sare

Topping: zahăr pentru presărat și cubulețe mici de unt rece pentru acoperirea aluatului

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 𝙹𝚊𝚍𝚎 | 𝚂𝚘𝚞𝚛𝚍𝚘𝚞𝚐𝚑 𝙱𝚛𝚎𝚊𝚍 𝙷𝚘𝚖𝚎𝚋𝚊𝚔𝚎𝚛 | 𝙵𝚛𝚎𝚎 𝚁𝚎𝚌𝚒𝚙𝚎𝚜 (@shebakesourdough)

Mod de preparare

Combinați drojdia cu făina, zahărul și apa călduță pentru a realiza starterul. Separat, pregătiți făina într-un vas de frământat. Faceți-i un gol în mijloc și puneți drojdia activată acolo. Începeți să frământați aluatul adăugând și restul ingredientelor. Frământați până acesta are o consistență fermă.

Puneți aluatul la dospit până când se dublează, într-un loc cald, acoperit cu un prosop de bucătărie. Puteți să păstrați aluatul în frigider pentru a se întârzia la rece peste noapte, în cazul în care nu doriți să și coaceți brioșa cu zahăr imediat. Sau continuați coacerea în aceeași zi.

Distribuiți aluatul crescut într-o tavă rotundă. Aplatizați aluatul și mai lăsați să crească, într-un loc călduț, până se dublează din nou. Se unge cu o baie de ou și se fac găuri în aluat pentru a introduce cubulețele de unt rece. În final se presară zahăr pe toată suprafața. Preîncălziți cuptorul și coaceți la 185 de grade C timp de aproximativ 20 de minute.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre