Simona Ionescu / Redactor Șef

Cum se prepară pandișpan cu cireșe. Rețeta Cosânzenelor

Cum se prepară pandișpan cu cireșe. Rețeta Cosânzenelor
Au apărut cireșele de mai și, veste îmbucurătoare, prețul lor este chiar accesibil.  Gospodinele sunt de acord că deja se poate da startul unui desert „clasic” de vară.

Pufos, gustos și ușor de făcut, pandișpanul cu cireșe este, fără drept de apel, una dintre cele mai populare prăjituri ale verii, un „clasic” în lumea rețetelor. „Cosânzenele Gătesc” prezintă pe rețelele sociale o rețetă atât simplă și rapidă a prăjiturii încât poate fi pregătită și de un copil.

Doar o parte din ingrediente trebuie cântărite. Fructele, în schimb, sunt la discreție. Cu cât mai multe, cu atât mai bine, am putea spune. Sfatul nostru: puneți cireșele fără sâmburi, prăjitura va fi absolut delicioasă,  merită să fie savurată în tihnă.

Ingrediente pentru pandișpan cu cireșe

– 300 g de făină;
– 6 ouă;
– 210 g de zahăr;
– 110 g de unt topit;
– coaja de la o lămâie;
– esență de vanilie;
– o lingură de suc de lămâie;
– un pliculeț de praf de copt;
cireșe (fără sâmburi);
– zahăr pudră pentru decor (opțional)

Cum se prepară pandișpanul cu cireșe

Conform rețetei Cosânzenelor, prepararea începe cu ouăle. Se bat bine albușurile până ce se obține o spumă albicioasă. Ideal este să folosiți un mixer de bucătărie. Se adaugă, treptat si zahărul, iar când acesta s-a topit în amestec cu albușurile, rezultând o bezea, puneți deoparte mixerul, luați o spatulă și începeți să încorporați restul ingredientelor, amestecând lent. Se adaugă, pe rând, mai întâi, gălbenușurile.

Apoi coaja de la o lămâie netratată, untul topit (care e foarte important să fie lichid, dar nu fierbinte), esența de vanilie, sucul de lămâie. În final, se încorporează făina amestecată în prealabil cu praful de copt. Puneți aluatul format într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, apoi presărați deasupra cireșele fără sâmburi și, eventual, tăiate pe jumătate.

În final coaceți pandișpanul cu cireșe  în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius, pentru 35 – 40 de minute (verificați cu o scobitoare dacă este complet copt la finalul intervalului).  Prăjitura se servește ca atare sau presărată cu zahăr pudră deasupra.

Sursa: Instagram / Cosânzenele Gătesc

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre