Curry de porc cu alune (arahide) și lapte de cocos. Este o tocăniță picantă, cu sos mult și bucățele de carne fragedă din porc sau vită. Cele uzuale sunt papricașurile sau gulașurile. Tocănițele sunt slow food, se gătesc lent și îndelung timp de câteva ore (în funcție de tipul de carne folosită).
Ingrediente curry de porc cu arahide și lapte de cocos:
1,2 kg pulpă de porc cubulețe
2 linguri de ulei (de floarea soarelui sau de arahide)
1 ceapă medie tocată
1 căpățână de usturoi tocată
300ml lapte de cocos
2 linguri unt de arahide
4 linguri de arahide sărate
4 lingurițe de pudră de curry (sau garam masala)
1 linguriță de pudră de chimion (cumin)
1 linguriță ghimbir deshidratat sau proaspăt, tocat mărunt
2 lingurițe de sare
1 linguriță de piper proaspăt măcinat
1 linguriță pudră de chili (sau ½ ardei iute proaspăt, tocat)
1 lingură sos dulce de chili (opțional)
câteva picături de hot sauce (sos iute)
1 linguriță melasă (golden syrup)
zeama de la ½ de lămâie
câteva frunze tocate de coriandru proaspăt (opțional)
300 ml supă de vită sau apă
Mod de preparare:
Se taie pulpa de porc în cubulețe cu latura de cca. 3 cm. Se toacă ceapa și usturoiul. Se încinge o tigaie mare și adâncă (wok) și se începe cu prăjirea cărnii în puțin ulei de arahide (merge și cu floarea soarelui), la foc iute. La început a lăsat apă, pe urmă s-a rumenit. Adăugăm în wok ceapa și usturoiul peste carne și le calim puțin împreună. Se sărează și piperează.
Într-un castron se pun laptele de cocos, untul de arahide și condimentele și sosurile picante din lista de mai sus. Se adaugă și lingurița de melasa și zeama de lămâie. Se diluează sosul cu apî sau supă. Se adaugă 3 linguri de arahide (se păstrează câteva și pentru servit) și câteva frunze de coriandru.
Se pune carnea rumenă în slow cooker (setat pe medium) și se lasă să stea un pic sub capac (până faceți sosul). Se toarnă sosul acesta cremos peste carne și se amestecă până se cuprinde pe toate părțile. Se lasă câteva ore până este gata.
Sursa: Savori Urbane / Facebook
Cum poți să gătești carnea de iepure. Cea mai bună rețetă
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook