Desertul de lapte cu arahide este foarte gustos și se face fără coacere, fără gelatină. Sunt zeci de rețete pentru desert la pahar, dar vă recomandăm să încercați și rețeta cu arahide.
Desert din lapte la pahar cu arahide. Rețeta
Desertul de lapte cu arahide este simplu și rapid. Fără gelatină, fără cuptor, cu puține ingredient, la îndemâna oricui.
Ingrediente
- 1 litru de lapte;
- 120 gr de făină,
- 25 gr de amidon (2 linguri);
- 170 gr de zahăr;
- 20 gr de unt;
- 10 gr de zahăr vanilat;
- 100 gr de arahide prăjite (miez de nucă, alune, migdale sau fistic);
- 50 gr de ciocolată neagră;
- 2-4 linguri de smântână pentru gătit 10% (sau lapte);
- 10 grame de fistic verde.
Mod de preparare
- Turnați laptele într-o cratiță, adăugați făină, zahăr și amidon. Fierbeți crema la foc mediu, amestecând constant cu telul, până devine densă și dă în clocot.
- Apoi o fierbeți timp de încă 1 minut și o luați de la foc. Dacă crema nu va fi fiartă suficient, va avea gust de făină.
- Luați cratița de la foc, adăugați unt și zahăr vanilat, apoi amestecați, până la omogenizare.
- Fără să așteptați până crema se răcește, pregătiți paharele de sticlă, care trebuie să fie umede în interior.
- Repartizați crema, o lăsați să se răcească complet, apoi dați paharele la frigider.
- Paharele trebuie să fie mai largi în partea superioară sau să aibă același diametru pe toată înălțimea, ca să puteți scoate ușor desertul.
- Tăiați arahidele prăjite bucăți medii.
- Scoateți paharele din frigider și le așezați culcate, astfel încât să pătrundă aer între cremă și pahare.
- Apoi, le întoarceți cu susul în jos și crema iese cu ușurință din pahare.
- Tăiați fiecare bucată în jumătate, treceți părțile laterale prin arahide și așezați desertul pe platou.
- Rupeți ciocolata bucăți, adăugați smântână sau lapte, dați vasul la cuptorul cu microunde pentru 10 secunde, amestecați.
- Îl dați din nou la cuptor pentru 10 secunde și mai amestecați o dată. Glazura trebuie să fie destul de densă, dar să curgă. Dacă ciocolata nu este suficient de lichidă, mai adăugați puțină smântână sau lapte, care trebuie să fie încălzite bine.
- Turnați glazura deasupra desertului și o repartizați uniform cu lingura.
- Mărunțiți fisticul și ornați suprafața desertului. Sursa și foto: retete-usoare.info