Simona Ionescu / Redactor Șef

Desertul care topește canicula și ajută la slăbit, acum viral pe internet. Iată rețeta!

Desertul care topește canicula și ajută la slăbit, acum viral pe internet. Iată rețeta!
Zilele caniculare din ultima săptămână au dat mari bătăi de cap. Nu puțini au fost cei care au descoperit cu ocazia aceasta cel mai răcoritor desert al verii.

Desertul care topește canicula este acum viral pe internet. se prepară incredibil de simplu și are la bază doar tei ingrediente simple. Pe care, facem pariu, probabil le aveți deja în casă. Acest desert e ultra răcoritor, delicios și colorat. Pentru a-l prepara aveți nevoie însă doar de puțină organizare, deoarece ingredientul principal tre3buie să stea la congelator câteva ore.

Beneficiile consumului de pepene roșu

Sezonul pepenelui roși deja a început. Pepenii din solarii au ajuns deja în piețe din România. Știe toată lumea că acesta e un fruct ideal în diete, deoarece conține puține calorii, nu are grăsimi, iar în această perioadă, zaharurile din fruct nu sunt la un nivel ridicat. Dar, mai ales, datorită aportului de apă, este foarte util în „curățarea” rinichilor.

Pepenele este un adevărat miracol pentru organism și siluetă

Printre beneficiile consumului de pepene roșu se numără: furnizarea de vitamine esențiale pentru organism, îmbunătățirea sistemului imunitar, stimularea metabolismului, susținerea procesului de pierdere în greutate și reducerea nivelului de colesterol. Pepenele este un excelent diuretic. Astfel, acesta protejează rinichii, crește volumul de urină și contribuie la pierderea în greutate. Având în compoziție, în principal, apă, pepenele verde este ideal pentru a purifica organismul, reducând retenția de lichide și, implicit, diminuând celulita.

Este bogat în arginină. Această substanță ajută la oxidarea grăsimilor saturate și a glucozei, facilitând astfel arderea naturală a grăsimilor. De fapt, pepenele verde se numără printre cele mai eficiente fructe pentru arderea grăsimilor, alături de mere, de exemplu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Eleni (@eleni.fit_)

Cum se prepară desertul care topește canicula

Pentru a prepara acest desert care topește canicula aveți nevoie de pepene, zeamă de la o lămâie sau o limă, miere. Cantitățile sunt la alegerea voastră. Tăiați pepenele spălat felii de 5 – 7 centimetri, apoi congelați-le minim 4 ore. După acest interval tocați miezul fructului în blender sau dați bucățile pe răzătoare. Puneți „zăpada” de pepene în boluri, stropiți cu puțină zeamă de lămâie sau lime și turnați deasupra 1 – 2 linguri de miere.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre