Simona Ionescu / Redactor Șef

Explozie de arome în cerul gurii: turtele mexicane „Birria tacos”

Explozie de arome în cerul gurii: turtele mexicane „Birria tacos”
Dacă nu aveți un local preferat de taco în care să comandați acest preparat, atunci trebuie să îl pregătiți la voi acasă. Nu e prea complicat, iar aromele vă vor îmbăta de-a dreptul.

Ingrediente pentru Birria tacos

2 kg de carne pentru friptură de vită, tăiată în bucăți

10 ardei iuți uscați, cu tulpinile tăiate și semințele îndepărtate

6 ardei iuți proaspeți

2 roșii mari, tăiate în patru

1 ceapă albă, tocată mărunt

1 bulb de usturoi (aproximativ 10 căței)

1 bucată de ghimbir de mărimea unui deget mare

1 lingură de boabe de piper negru întregi

1 lingură de semințe de chimen

1 lingură de oregano uscat

1 lingură de boia afumată

1 linguriță de scorțișoară măcinată

1 lingură de sare

2 linguri de pastă de tomate

4 căni de bulion de vită

Pentru tacos: Tortilla de porumb

Brânză Monterey Jack mărunțită ( cașcaval american)

Ceapă tocată mărunt

Coriandru tocat

Bucăți de lime

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Maggie | Foodie | Home Cook✨ (@magsspicedkitchen)

Mod de preparare

Tăiați carnea de vită în bucăți și asezonați-o cu sare, boabe de piper, praf de usturoi, praf de ceapă și boia de ardei. Se înmoaie ardeii uscați în apă fierbinte timp de 30 de minute. Amestecați ardeii înmuiați și condimentele până obțineți o pastă omogenă, adăugând apă dacă este necesar.

Într-o oală mare, încălziți uleiul și rumeniți bucățile de carne de vită. Adăugați sosul amestecat, bulionul de vită și pasta de tomate. Se amestecă bine. Aduceți la fierbere, apoi fierbeți la foc mic, acoperit, timp de 3-4 ore, până când carnea de vită este fragedă. Scoateți carnea de vită și mărunțiți-o cu furculița. Se dă deoparte.

Preîncălziți tigaia. Se înmoaie tortilla în bulionul de birria și se pune în tigaie. Adăugați brânza, carnea de vită mărunțită, ceapa și coriandrul în tortilla. Se servește caldă, cu bulionul strecurat pentru înmuiat. Se ornează fiecare taco cu mai multă ceapă și coriandru.

Sursa foto: Pixabay

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre