Simona Ionescu / Redactor Șef

Garnituri pentru friptură, atunci când țineți dietă! Le puteți consuma și separat, pentru că sunt senzaționale

Garnituri pentru friptură, atunci când țineți dietă! Le puteți consuma și separat, pentru că sunt senzaționale
Pentru a echilibra balanța nutrițională, specialiștii recomandă ca întotdeauna să aveți lângă o friptură gustoasă și o garnitură de legume.

Nimeni nu renunță la o porție de friptură care satisface toate gusturile, însă garnitura nu trebuie să lipsească. Iată câteva rețete de care vă veți îndrăgosti cu siguranță.

Ce spuneți de o gustoasă conopidă cu lămâie? Ingredientele necesare pentru acest preparat care poate fi consumat lângă o friptură sau de sine stătător, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 1 conopidă mare desfăcută buchețele mici, 1 lămâie, 1 cățel de usturoi, sare, pătrunjel.

Mod de preparare

Spălați bine conopida, faceți buchețele, apoi fierbeți în apă cu sare în jur de un sfert de oră sau la vapori. Aveți grijă să rămână crocante. În timp ce conopida fierbe, faceți dressing-ul. Amestecați într-un bol suc de lămâie dar și coajă rasă, ulei, sare, piper, usturoiul pisat foarte fin, frunze de pătrunjel, tocate mărunt. Puneți buchețelele calde într-un bol mai mare și turnați dressing-ul deasupra, apoi amestecați foarte bine. Puneți apoi la frigider și puteți consuma și rece.

Praz cu oțet balsamic

Ingredientele de care aveți nevoie pentru un praz cu oțet balsamic așa cum scrie la carte aveți nevoie de 4 fire de praz groase și mai lungi, ulei, oțet balsamic, sare, piper. Tăiați firele de praz cum doriți, fierbeți rapid la vapori sau dați prin tigaie cu puțin ulei. Aveți grijă să rămână crocante. Puteți într-un bol sare, piper, ulei, oțet balsamic, apoi adăugați prazul. Este pur și simplu delicios.

Fasole verde picantă

Ingredientele necesare pentru o fasole verde picantă minunată sunt 1 kg fasole verde congelată, 300 g suc de roșii, 1 ardei iute, 2 căței de usturoi, 2 linguri cu pătrunjel verde tăiat mărunt, ulei, sare. Puneți fasolea să dea în clocot în apă cu sare, apoi strecurați printr-o strecurătoare mare.

Încălziți câteva linguri cu ulei și aromatizați cu ardeiul iute tăiat în bucățele mici dar și cu usturoiul tăiat foarte mărunt. Puneți și sucul de roșii și mai lăsați puțin la foc mic. Adăugați apoi fasolea verde și mai lăsați pe foc câteva minute. Pentru un gust desăvârșit, presărați la final pătrunjel proaspăt. Fasolea verde picantă se poate consuma și caldă și rece.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre