Dacă vă place gemul de caise, în această toamnă puteți să să pregătiți câteva borcane pentru iarnă după o rețetă inedită. De data asta gemul va fi preparat în tavă, la cuptor.
Ingredientele necesare
Are o culoare superbă, un gust extraordinar și se prepară foarte simplu, astfel încât gemul de caise la cuptor va deveni preferatul gospodinelor.
Ingredientele necesare pentru a pregăti asemenea minunăție sunt: 1 kg caise coapte, care vor fi cântărite fără sâmburi și 500- 600 g zahăr. Dacă vreți să fie mai puțin dulce, atunci folosiți doar 350 g zahăr.
Mod de preparare
Încălziți cuptorul. Puneți jumătățile de caise în tavă cu tăietura în sus în maxim două straturi suprapuse. Introduceți tava în cuptor pentru 40 de minute, pentru că în această perioadă acestea vor pierde o cantitate mare de lichid.
Adăugați apoi zahărul, amestecați și introduceți din nou tava în cuptor pentru alte 20 de minute. Veți obține un gem de caise foarte bine legat și extrem de gustos.
Beneficiile consumului de caise
Cunoscute și sub denumirea de prune armenești, caisele sunt foarte hrănitoare și au foarte multe beneficii pentru sănătate. Caisele sunt o sursă excelentă de mulți antioxidanți, inclusiv betacaroten și vitaminele A, C și E.
Mai mult decât atât, sunt bogate într-un grup de antioxidanți polifenoli numiți flavonoizi, care s-au dovedit că protejează împotriva diabetului și a bolilor de inimă. Tot caisele se mândresc cu mai mulți compuși care sunt esențiali pentru sănătatea ochilor, inclusiv vitaminele A și E.
Caisele, o bogăție de antioxidanți
Vitamina A joacă un rol vital în prevenirea orbirii nocturne, o tulburare cauzată de lipsa pigmenților de lumină. Puteți combate o parte din leziunile pielii printr-o dietă sănătoasă plină de antioxidanți, pe care caisele le oferă.
Nu în ultimul rând, caisele sunt bogate în fibre solubile, importante pentru menținerea unor niveluri sănătoase de zahăr și colesterol în sânge.
Sursă foto: savoriurbane.com
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook