Foarte frumoși și apetisanți vor arăta câțiva gnocchi de casă cu sfeclă roșie, amestecați printre cei clasici, scăldați într-un sos delicios de gorgonzola.
Ingrediente pentru rețeta Gnocchi de casă cu sfeclă roșie
Pentru gnocchi: 2 cartofi
sare
1 ou
făină
apă
sare
puțin suc de sfeclă roșie
Pentru sos de gorgonzola: 500 ml lapte
200 ml smântână dulce
200 gr smântână fermentată
300 gr gorgonzola
150 gr rucola
Cum preparăm rețeta
Mai întâi se prepară aluatul pentru gnocchi. Se curăță cartofii, se spală, se taie în cuburi și se pun la fiert în apă cu sare. După fierbere, se scurg, se pasează, se lasă piureul să se tempereze și se adaugă un ou și făină atât cât să rezulte un aluat nelipicios. Aluatul de gnocchi se modelează în rulouri subțiri, pe masa înfăinată. Se decupează în bucăți mici, apoi li se dă forma de gnocchi cu ajutorul unei furculițe.
Sepregătește sosul de gorgonzola. Se fierbe laptele împreună cu cele două tipuri de smântână, iar când este aproape de a clocoti, se adaugă brânza gorgonzola ruptă, se stinge focul și se lasă să se topească. Se rupe rucola mărunt și se adaugă în sos.
Gnocchii se fierb în apă cu sare până se ridică la suprafăță, apoi, cu o spumieră se scot și se transferă în sosul de brânză. Câțiva gnocchi se vor scufunda în sucul de sfeclă roșie, pentru un plus de gust și de culoare. Se servesc delicioșii Gnocchi de casă cu sfeclă roșie și sos de gorgonzola, alături de o salată verde, plină de vitamine și prospețime.
Sursa: Chefi la cuțite
Actorul Valentin Uritescu a ajuns la un cămin de bătrâni. Are 80 de ani
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook