Celebrul bucătar maramureșan Adi Hădean gătește rețete care să-i aducă aminte de gusturile de acasă. Blogul lui este unul dintre cele mai vizitate din țara noastră, iar ardeleanul știe ce spune. Puteți să îl urmăriți și la emisiunea ”La cină”, pe Digi 24, unde gătește, sâmbăta seara, pentru invitații Ionelei Năstase.
Gogoși cu mascarpone. Rețeta lui Adi Hădean
Gogoșile rămân desertul preferat al românilor. ”Am făcut zilele trecute niște gogoși cam bune și, pentru că nu m-am putut abține, am pus poza pe Instagram. Am primit zeci de mesaje cu topicul «rețeta rețeta». Pentru că noblesoblij, vin acum cu rețeta de gogoși cu mascarpone”, a scris Adi Hădean, pe blogul său.
Ingrediente
- un kilogram de făină albă cernută
- 2 ouă
- un plic de drojdie uscată
- 125 g zahăr
- o cutie de mascarpone
- o lingură de ulei de măsline
- cam 350 de mililitri de lapte călduț
Mod de preparare
- Ingredientele uscate, amestecate între ele, într-un malaxor. Laptele călduț, uleiul și ouăle, apoi frământare ușoară până se leagă aluatul.
- Mascarpone la urmă și încă 4-5 minute de frământare înainte de a lăsa aluatul la dospit, sub folie de plastic.
- Când și-a dublat aluatul volumul, l-am făcut gogoși rupte cu mâna și găurite tot la fel, pe care le-am și prăjit.
- Zahărul pudră e opțional, iar dulcețurile ajută mai mult decât ai crede. Sursa: adihadean.ro
Biscuiți sărați, buni de ronțăit la film. Rețete de la Adi Hădean
Gogoși bulgărești. Pot fi desert sau gustare
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook