Simona Ionescu / Redactor Șef

Lămâi murate în saramură, perfecte pentru preparatele din pește și carne. Rețeta celor mai bune gospodine italiene

Lămâi murate în saramură, perfecte pentru preparatele din pește și carne. Rețeta celor mai bune gospodine italiene
Ați gustat vreodată delicioasele lămâi murate în saramură? Dacă nu ați avut ocazia, e momentul să pregătiți rețeta din Italia, pentru că nici nu știți ce pierdeți.

Lămâile murate în saramură sunt excelente pentru preparatele din miel, pește sau carne. Rețeta va fi pe placul celor mai pretențioși.

Ingredientele necesare

Pentru a pregăti această rețetă minunată, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 5 lămâi mici, 3 cuișoare, 2 căței de usturoi, ardei iute roșu, semințe de coriandru, frunză de dafin, sare grunjoasă, piper negru.

Mod de preparare

Începeți să pregătiți rețeta prin a spăla foarte bine lămâile. Faceți o tăietură transversală adâncă pe fiecare lămâie. Deschideți feliile ușor, ca pe o floare și umpleți fiecare lămâie cu o lingură cu sare grunjoasă.

Se amestecă o lingură cu semințe de coriandru cu o lingură cu piper negru și se pune jumătate într-un borcan. Adăugați lămâile, apoi puneți restul de piper, coriandru, cuișoare, câteva frunze de dafin, usturoi și puțin ardei iute roșu și turnați apă.

Se păstrează trei-patru luni

Lămâi murate, perfecte pentru preparatele din carne și pește

Presați bine lămâile, pentru a rămâne acoperite. Închideți borcanul și puneți-l în frigider timp de patru săptămâni. Verificați dacă lămâile sunt mereu scufundate în lichid, iar dacă este necesar, mai adăugați apă.

Lămâile murate în saramură pot fi păstrate în frigider timp de trei-patru luni. Sunt excelente alături de preparate de miel și carne, pește fierte sau la cuptor. De asemenea, sunt minunate asociate cu legume prăjite la tigaie.

Beneficiile lămâilor pentru sănătate

Potrivit specialiștilor, lămâile conțin vitamina C, dar și substanțe nutritive care ajută la susținerea sănătății cardiovasculare și la protejarea împotriva pietrelor la rinichi și a anemiei.

Cercetările arată că un consum de fructe și legume bogate în vitamina C reduce riscul de boli de inimă și accident vascular cerebral. Tot studiile susține că un consum zilnic de lămâie timp de o lună a redus nivelul colesterolului total din sânge.

Lămâile sunt adesea promovate ca un aliment care vă ajută să pierdeți greutate, iar pentru a scăpa de colăceii de pe burtică multe persoane consumă apă caldă cu lămâie.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre