Limba cu măsline este un preparat care se termină repede pentru că este foarte gustoasă.
Limbă cu măsline. Rețeta clasică
Limba este un mușchi fin și fără grăsime. Important este să o curățați bine după ce a fost fiartă, apoi să tăiați feliuțe, înainte să preparați sosul.
Fie că folosiți limba de vită sau de porc, mâncarea este la fel de gustoasă. În plus, este și sănătoasă. Conține proteine și minerale importante, printre care fier, calciu și fosfor.
Ingrediente
- 500 g limbă fiartă și feliată
- 50 ml ulei
- 1 ceapă
- 2 căței usturoi
- 100 grame măsline kalamata fără sâmburi
- 50 ml vin roșu
- 300 ml apă
- 50 grame pulpă de roșii
- sare și piper după gust.
Mod de preparare
- Într-o tigaie încingem uleiul și adăugăm ceapa și usturoiul, până ce se înmoaie.
- Adăugăm și pulpa de roșii și lăsăm câteva minute.
- Turnăm apa și așteptăm până începe să fiarbă.
- După ce compoziția dă într-un clocot, punem și vinul.
- Punem în tigaie limbile feliate, condimentăm. Sarea se pune în funcție de măsline care pot fi și ele sărate.
- După ce mâncarea fierbe circa 10 minute, adăugăm și măslinele.
- Mai lăsăm să fiarbă totul cu un capac, un sfert de oră.
- Dacă mai este nevoie, mai adăugăm sare și piper.
- Mâncarea poate fi servită alături de orez sau piure, cu mămăliguță sau pâine proaspătă.
Șarlotă cu mere necoapte. Rețetă inedită
Cum mâncăm corect. Ne spune un celebru nutriționist
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook