Aceste boabe conțin multe elemente nutritive. Este vorba despre fibre, proteine, minerale precum fierul, zincul, fosforul, magneziul, vitaminele B1 (tiamina), B5 (acidul pantotenic), B6 si B9 (acidul folic). În continuare vă voi arăta în detalii cum se prepară o mîncare de linte foarte delicioasă.
Rețetă. Linte cu carne la tigaie
Ingrediente: 500 g linte, 1 kg pulpe de pui, 1 morcov, 1 ceapă mare, 200 g sos de roșii, 1 frunză de dafin, sare și piper după gust, condimente pentru carne (piper, usturoi granulat, oregano, boia de ardei dulce, rozmarin).
Puteți folosi linte fiartă, cât și uscată. Pe cea uscată o vom înmuia în apă rece pe 1 – 2 ore, apoi o vom folosi în mâncare. Pe cea deja fiartă o vom pune direct în mâncare, la timpul ei.
Nicio zi fără Lidia Buble. Are, oare, un iubit secret pentru care pozează incendiar? Exclusiv
Margherita se face fată cuminte? Părinții au luat măsuri serioase
Prepararea cărnii: condimentați pulpele cu mixul de condimente. Apoi le puneți în tigaie la foc mediu să se rumenească suficient de bine pe toate părțile.
Prepararea legumelor: Ceapa o tăiem mărunt, morcovul îl tăiem dungi sau rondele. Mai adăugăm în tigaie puțin ulei, adăugăm aici legumele împreună. Lăsăm să se rumenească vreo 10 minute, după care adăugăm sosul de roșii. Punem boabele de linte, iar deasupra aranjăm gambele de pui rumenite. Mai punem frunza de dafin, sarea și piperul. Turnăm apă fierbinte cât să acoperim carnea. Acoperim tigaia cu un capac și lăsăm totul să fiarbă la foc mic 30 – 40 de minute.
Sursa: Bunica.md
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook