Simona Ionescu / Redactor Șef

Mămăliguţă umplută. Rețetă tradițională

Mămăliguţă umplută. Rețetă tradițională
Nu e bulz, este o nebunie în farfurie. O mămăliguță umplută cu șunculiță afumată, felii de cârnăciori, brânză de burduf și câte altele. Încercați dacă vreți să mâncați românește.

Luați pauză de la mâncarea fast-food și mâncați românește. Mămăligă, cu brânză, șunculițe, cârnăciori și usturoi. O minunăție!

Mămăliguţă umplută. Rețetă

Probabil această rețetă vine din străbuni, dar a fost îmbunătățită. Este delicioasă și foarte sățioasă. Mai puneți și altceva vă place, cârnăciori feliați, telemea sărată, brânză de burduf, un ou ochi deasupra.

Ingrediente

  • 400 g mălai
  • 50 g brânză de burduf
  • 1 legătura pătrunjel verde
  • 2 crengute cimbru

pentru umplutură

  • 500 g ciuperci
  • 2-3 linguri ulei
  • 200 g şuncă presată
  • 100 g şunculiţă afumată
  • 150 g caşcaval sau brânză telemea
  • 2-3 căţei de usturoi
  • 30-40 g unt
  • sare
  • piper

Mod de preparare

  • Pentru umplutură, ciupercile se curăţă, se spală, se taie felii şi se călesc în ulei. Se condimentează cu sare, piper şi usturoi fin tocat, apoi se sting cu apă şi se lasă să fiarbă înăbuşit 15-20 minute. Se lasă apoi deoparte.
  • Într-un vas cu fundul mai gros, se pun 1,25 l apă, un praf de sare şi o lingură de mălai. Se lasă să dea câteva clocote, apoi se adaugă în ploaie şi restul mălaiului. Se amestecă energic să nu se facă cocoloaşe şi se fierbe 10-15 minute. Când mămăliga este bine fiartă se adaugă brânza de burduf şi verdeaţa tocată mărunt.
  • Se unge un vas termorezistent cu unt şi se pun 2/3 din mămăligă pe fundul vasului şi puţin ridicat pe pereţii laterali.
  • Se pun straturi succesive de ciuperci, caşcaval, şuncă presată şi şunculiţă, toate tăiate cubuleţe.
  • Se acoperă cu restul de mămăligă şi unt.
  • Se coace în cuptorul încins, 20-25 minute. Se răstoarnă şi se serveşte imediat.

Când începe Postul Crăciunului în 2020. Cine va putea mânca ”de dulce”

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre