Baccala alla carbonara este un un preparat pe bază de pește cu varză de Bruxelles.
Ingrediente pentru Baccala alla carbonara
600 g file de pește
500 g dovlecei de culoare verde închis
500 g morcovi
500 g varză de Bruxelles
200 g pătrunjel creț
1 legatură arpagic verde
200 g unt
500 ml smântână lichidă de gătit
2 buc. nucșoară întreagă
10 g șofran măcinat
300 g pancetta italiană feliată 10 oua proaspete
300 g parmezan ras
100 g făină albă
300 ml ulei de măsline
sare
piper negru
cress de lemongras
germeni de mazare
500 g cuburi de gheață
Mod de preparare
Se încălzește cuptorul la 180 de grade. Se pune un vas cu 3 l de apă și puțină sare, la fiert. Se curăță și se spală dovleceii și morcovii. Dovleceii se taie în jumătăți și se scobesc de partea interioară. Varza de Bruxelles se spală și se taie în jumătăți, iar arpagicul se spală și se toacă mărunt. Peștele se filetează și se condimentează cu sare și piper.
Când apa începe să fiarbă, se adaugă morcovii și se lasă până se pătrund ușor, apoi se adaugă dovleceii și se lasă să se pătrundă și aceștia. Se scot, apoi și se transferă într-un alt vas cu apă și gheață, lăsându-I până se răcesc, apoi se scot într-o sită.
În apa în care au fiert morcovii cu dovleceii se adaugă varza de Bruxelles și se lasă să fiarbă pentru câteva clocote, după care se transferă în apă cu gheață până se răcește. Pancetta se taie în bucăți mai mari, și se rumenește într-o tigaie încinsă până devine crocantă. Se scoate, apoi într-un vas și se acoperă cu folie de aluminiu.
În locul ei se adaugă bucățile de pește și se rumenesc pe ambele părți, apoi se transferă și acestea într-un vas, acoperite cu folie. Pentru sos, în recipientul de la thermomix se adaugă cele 6 gălbenușuri de ou, parmezanul, piperul, sarea, smântâna lichidă și puțin șofran. Se setează thermomixul la temperatura de 55 de grade și se prepare sosul, timp de aproximativ 5 minute.
Sursa: Chefi la cuțite
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook