Simona Ionescu / Redactor Șef

Mere în foitaj. Un desert pe care îl poate face și un începător

Mere în foitaj. Un desert pe care îl poate face și un începător
Mere în foitaj, un altfel de plăcintă cu mere. Nu stați mai mult de o oră în bucătărie. E atât de simplu de făcut că poate să în prepare și cineva fără experiență în bucătărie.

Cel mai ușor se fac mere în foitaj gata preparat, din magazin. Ingredientele sunt la îndemână și veți fi bucuroși să mâncați un desert preparat de mâna voastră.

Mere în foitaj. Rețeta

Mere în foitaj este un desert specific Germaniei, dar se face și în Ardeal, în zona unde mai sunt sași. Se pot servi cu frișcă și sos de caramel sau simple.

Ingrediente

  • 8 mere
  • 2 foi de foitaj (aluat franțuzesc)
  • 1 linguriță rasă de scorțișoară
  • 1 ou (albușul)
  • 1 lingură zahăr brun.

Mod de preparare

  • Se curăță fiecare măr în parte. Se scoate miezul/cotorul de la fiecare măr cu ajutorul unei ustensile sau a cuțitului.
  • Taie mărul în 8 felii egale. Dă feliile prin unt.
  • Se pregătește o tavă de copt care se tapetează cu făină.
  •  Este indicat ca aluatul să stea la frigider înainte de a-l folosi, pentru a-l putea manipula mai ușor.
  • Împrăștie niște făină pe fundul de lemn ca să nu ți se lipească aluatul. Taie din aluat 8 triunghiuri. Unge-le cu untul topit. Presară mixtura de zahăr și condimente pe fiecare triunghi în parte, acoperind întreaga suprafață. Apoi nucile pisate. Pune câte o felie de măr pe latura lată a aluatului.
  • Se separă albușul de gălbenuș și se bate albușul împreună cu o lingură de zahăr brun și o linguriță de scorțișoară cu ajutorul unui tel.
  • Se unge fiecare rulou din tavă cu amestecul astfel rezultat, folosindu-se o pensulă de bucătărie.
  • Se preîncălzește cuptorul la 200 de grade.
  • Se introduce tava cu merele în foitaj în cuptor, la 180 de grade și se lasă pentru 30 minute.
  • Se scoate tava cu mere din cuptor. Gata!

Chec umplut cu mere. O rețetă inedită

Chifle cu mere, un mic dejun aromat

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre