Simona Ionescu / Redactor Șef

Nutella de casă. Gata rapid și delicioasă. Rețetă

Nutella de casă. Gata rapid și delicioasă. Rețetă
Tuturor ne place Nutella. Copiii o adoră și adulții nu se pot abține de la ea. Cum să prepari Nutella de casă rapid. Trebuie să respecți pașii de mai jos.

Nutella este unul dintre deserturile copilăriei. Cei mici o adoră, iar cei mari o savurează cu fiecare ocazie. Este potrivită pentru clătite, prăjituri, sau pur și simplu mâncată simplu, cu lingurița sau pe biscuiți. Ceea ce nu știai este că poți prepara Nutella de casă. Rețeta este foarte simplă, iar în rezultat vei obține un gust delicios, la fel ca și cel din magazin.

Nutella de casă va fi o surpriză plăcută pentru copiii familiei, dar și pentru adulții care s-au obișnuit să o consume pe pâine prăjită, la micul-dejun, sau unsă pe clătite și brioșe. Puteți folosi Nutella de casă și pentru dulciuri mai sofisticate: torturi, ca topping pentru brioșe sau umplutură pentru cornulețe. Pentru ca Nutella de casă să iasă perfect își recomandăm să pui preț pe calitatea ingredientelor. O cacao de calitate face diferența când e vorba de culoarea și gustul deserturilor. Cu cât conținutul de grăsimi din pudra de cacao e mai mare, cu atât culoarea va fi mai intensă.

Ingrediente Nutella de casă:

350 ml de ulei vegetal;

– 0,5 pahare de zahăr-pudră;

– 3 linguri de pudră de cacao;

– 2-3 linguri de lapte praf;

– 0,5 pahare de nuci;

– vanilină (după gust);

Cum se prepară:

1. Amestecă laptele cald cu zahăr pudră (poți adăuga în loc și zahăr simplu) și vanilină într-un vas de blender.

2. Adaugă ulei vegetal și amestecă la viteză maximă.

3. După ce ai adăugat uleiul, amestecul se va îngroșa imediat.

4. Adaugă apoi praful de cacao și laptele praf și mai amestecă o dată.

5. Adaugă apoi nucile în blender și, la fel, amestecă bine.

6. Tot ce ți-a rămas este să pui în frigider Nutella, iar peste câteva ore o poți savura.

Poftă bună!

Sursa foto: Facebook

Mâncați grăsimi la micul dejun! Așa vă luați porţia de energie necesară

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre