Simona Ionescu / Redactor Șef

O asemenea salată de icre nu ați mâncat niciodată. Trucuri ca să nu se taie

O asemenea salată de icre nu ați mâncat niciodată. Trucuri ca să nu se taie
Dincolo de tradiții și superstiții, carnea de pește este o binefacere pentru organism. Iar salata de icre rămâne una dintre delicatesele românești, dacă o preparați așa cum trebuie.

Salata de icre nu vă lipsește din meniu, dar preferați să o achiziționați de la magazinele de specialitate, pentru că vă e teamă că se taie când o pregătiți? Iată câteva soluții excelente să scăpați de această mare problemă.

O asemenea salată de icre nu ați mâncat niciodată. Trucuri ca să nu se taie

Chiar dacă există o mulțime de producători de salată de icre, nici un preparat nu se compară la gust cu cel făcut acasă. E foarte adevărat că e un produs sensibil, de aceea vă sunt necesare câteva trucuri pentru a pune pe masă o salată extraordinară.

Picurați uleiul, puțin câte puțin

La fel de pretențioase ca și maioneza, se spune că nu orice poate face o salată de icre. Motivul? Din cauza neatenției, acestea se pot tăia. De aceea, e important să știți cel mai important truc pentru a evita separarea icrelor: le amestecați câteva minute simple, fără ulei.

Ulterior, începeți să picurați și uleiul, puțin câte puțin. Iar din bătrâni se spune că icrele vor ieși ca la carte dacă veți amesteca într-o singură direcție.

Adăugați puțin suc de lămâie și apă minerală

Pe măsură ce veți adăuga uleiul constatați că începe să crească în volum și compoziția. Dacă veți folosi un ulei de calitate, atunci nu mai aveți nevoie de alte adaosuri, precum miezul de pâine sau griș. De asemenea, e important să puneți în compoziție suc de lămâie.

Iar pentru ca salata să fie aerată și pufoasă, adăugați în timpul preparării și două lingurițe cu apă minerală. După ce icrele sunt gata, se lasă câteva ore în frigider. Se servesc alături de pâine prăjită, cu ceapă roșie sau verde și felii de lămâie.

Sursă foto: retete practice

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre