Simona Ionescu / Redactor Șef

O prăjitură combinată: ce se întâmplă când amesteci baclava și banana bread

O prăjitură combinată: ce se întâmplă când amesteci baclava și banana bread
Dacă vă plac bananele, dar și baclavalele, și, deopotrivă checurile, iar în pandemie ați descoperit banana bread, avem o super veste: există o prăjitură care le combină pe toate.

O încrucișare între baclava și banana bread?! Exact! Acest tort baclava banana bread este moale, pufos, are vârtejuri de unt de granola de pâine de banane peste tot și este acoperit cu o glazură mătăsoasă de miere pentru a face cel mai bun tratament dulce cu o ceașcă de cafea în mână.

Ingrediente

– 1 cană de piure de banane coapte (2 – 3 banane)

– 1 ou

– ½ cană de lapte bătut (sau 1/2 cană de lapte + 1 1/2 linguriță de oțet)

– 1 cană de ulei de cocos, topit

– 2 lingurițe de extract de vanilie

– ¾ cană de zahăr granulat

– 2 căni de făină

– 1 linguriță de praf de copt

– ½ linguriță de bicarbonat de sodiu

– ½ linguriță de sare

– Opțional: ¼ ceașcă de unt de granola pentru umplutură

Acoperire Baclava: – ¼ cană de unt, topit

– 1 cană de nuci tocate (fistic, migdale, nuci etc.)

– ⅓ cană de zahăr brun

– 1 lingură de sirop de arțar

– ½ linguriță de scorțișoară

Glazură de miere: – ¼ cană de miere

– 1 cană de zahăr pudră

– 1 linguriță de suc de lămâie

– 1 ½ lingură de apă caldă

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kiley O’Donnell (@wellmadebykiley)

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade  și ungeți generos o tavă de bundt (forma de chec rotundă, cu gaură la mijloc) cu spray de copt, apoi pudrați-o ușor cu făină. 
Pregătiți mai întâi toppingul pentru baclava. Combinați untul topit, nucile, zahărul brun, siropul de arțar și scorțișoara într-un bol mic. Se toarnă pe fundul formei de bundt pregătite și se lasă deoparte.

Într-un castron mare, bateți împreună piureul de banane, ouăle, laptele bătut, uleiul de nucă de cocos topit și extractul de vanilie și amestecați pentru a le combina. Apoi, adăugați zahărul granulat și amestecați pentru a se combina.

Într-un alt castron mare, combinați făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea. Apoi, adăugați ingredientele uscate la cele umede. 
Se toarnă și se întinde jumătate din aluat în tava de bundt pregătită. Apoi, puneți deasupra și întindeți untul de granola pentru banana bread.

Turnați restul de aluat deasupra și întindeți-l pentru a acoperi untul de granola.
 Coaceți la cuptor timp de 45 – 50 de minute, sau până când se rumenește și părțile laterale încep să se desprindă.
 În timp ce prăjitura se coace, bateți împreună ingredientele pentru glazura de miere într-un bol mediu.
 Lăsați prăjitura să se răcească timp de cel puțin 10 minute, apoi răsturnați-o pe un grătar de sârmă pentru a se răci complet.
 După ce s-a răcit, stropiți glazura cu miere deasupra.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre