Simona Ionescu / Redactor Șef

O rețetă de prăjitură cu nume de ciocolată celebră: Snickers. E un deliciu

O rețetă de prăjitură cu nume de ciocolată celebră: Snickers. E un deliciu
Prăjitura Snickers  este una dintre cele mai iubite rețete de prăjituri de pe blogul Teodorei Istrati.

Ingrediente penttu prăjitură Snickers

Blat tavă de 35 x 40cm:

– 8 albușuri⠀
– 150g zahar tos⠀
– 250g nuca măcinata⠀
– 100g făina⠀
– un pliculeț praf de copt⠀
– o priză sare⠀

Strat ciocolata albă:

– 350g ciocolată albă⠀
– 30ml ulei⠀

Strat caramel:

– 250g zahăr tos⠀
– 250g unt gras (80%)⠀
– 250g arahide
– 8 gălbenușuri⠀

Strat ciocolată:

– 200g ciocolată cu lapte⠀
– 100g ciocolată amăruie⠀
– 30 ml ulei⠀

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Teodora Istrati (@teoskitchen)

Mod de preparare

Încingem cuptorul la 180°C, tapetăm cu hârtie de copt tava de 35 x 40cm. Batem albușurile cu praful de sare până avem o spumă moale, adăugam zahărul treptat, până avem o bezea tare. Adăugăm nucile și făina cernuta cu praful de copt, le amestecam ușor cu spatula. Turnam în tavă, nivelăm, coacem 15 – 20 minute sau până trece testul scobitorii. Lăsăm să se răcească la temperatura camerei.⠀

Topim ciocolata alba cu uleiul, la baie de abur, la foc mediu. Turnăm peste blat, nivelăm cu spatula sau rotind tava ca să se întindă uniform. Dăm la rece 30 minute sau până ciocolata este complet răcită și întărită.⠀

Pentru caramel (pe care îl facem cât ciocolata alba stă la răcit în frigider), punem 1/2 din zahăr într-o cratiță cu fund dublu și îl topim, la foc mediu, amestecând în continuu, până se caramelizează. Nu lăsați zaharul să se ardă, devine foarte amar. Când zaharul este caramelizat și începe să se îngroașe, punem untul și amestecăm, la foc mic, până când untul este complet topit.⠀

Separat, amestecăm gălbenușurile cu restul de zăhar până avem o cremă groasa ca o alifie. Punem crema peste caramel (după ce untul e topit) și amestecam energic, apoi adaugăm arahidele și continuăm să amestecăm, la foc mic, pâna caramelul este gros și lucios (5-6 minute).⠀

Tragem caramelul de pe foc, îl lăsăm să se răcească la temperatura camerei, apoi îl turnăm peste stratul de ciocolată albă. Nivelăm și dăm din nou la rece 30-40 minute.

Atenție, e important ca toate straturile prăjiturii să fie reci, altfel se întrepătrund! Pregătim stratul de ciocolata cu lapte și amăruie, pe care le topim cu uleiul până devin o pastă lucioasă și fără cocoloașe, apoi turnăm peste stratul de caramel și dam totul la rece peste noapte.

Sursa: Instagram / Teosckitchen

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre