Simona Ionescu / Redactor Șef

O rețetă fantastică de Sărbători: tort vegan cu fistic

O rețetă fantastică de Sărbători: tort vegan cu fistic
Tortul vegan cu fistic poate deveni și părăjitura voastră preferată. Atrage cu adevărat privirile prin culoarea sa verde intens.

Această rețetă de tort vegan cu fistic este cu adevărat interesantă și, pe lângă faptul că reprezintă un desert aparte, de sărbătoare, este plină de nutrienți de care organismul are nevoie în sezonul rece.

Ingrediente pentru tort vegan cu fistic

Tort: 160 g de fistic, nesărat

60 g ulei de nucă de cocos

1/2 linguriță de extract de vanilie

30 g spanac proaspăt

100 g zahăr din trestie

300 ml lapte de migdale

180g făină de grâu spelta

2 lingurițe de praf de copt

1/2 linguriță de sare

Glazură: 80 g zahăr pudră

2 linguri de suc de sfeclă roșie

Pentru garnitură: 1 lingură de fistic, tocat

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ezgi Polat (@ezgipolat)

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 180°C și se unge o formă de chec cu ulei de cocos. Folosiți un blender de bucătărie și pregătiți cuțitul pentru tocat. Așezați fisticul în blender pulsați până când obțineți o consistență asemănătoare cu cea a făinii, timp de aproximativ 3 minute. Adăugați uleiul de nucă de cocos, extractul de vanilie, spanacul, zahărul din trestie și laptele de migdale și amestecați până la obținerea unei consistențe netede și cremoase timp de aproximativ 1 – 2 minute.

Combinați făina, praful de copt și sarea într-un bol și adăugați-le în blender cu pasta obținută anterior. Amestecați timp de 30 de secunde. Turnați aluatul într-o formă de chec de 15 cm și coaceți timp de 30 de minute sau până când o scobitoare introdusă în mijlocul tortului iese perfect curată. Asta înseamnă că tortul vegan cu fistic este gata.

Se scoate din cuptor și se lasă să se răcească complet înainte de a-l scoate din formă. Pentru glazura roșie, cerneți zahărul pudră într-un bol. Se adaugă 2 linguri de suc de sfeclă roșie pentru a forma o pastă subțire care să acopere spatele unei linguri. Se întinde peste prăjitura răcită și se presară fisticul tocat.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre