Simona Ionescu / Redactor Șef

O vară specială cu cea mai delicioasă înghețată grecească. Rețeta Kagoto kaimaki

O vară specială cu cea mai delicioasă înghețată grecească. Rețeta Kagoto kaimaki
Kagoto kaimaki este o fabuloasă înghețată grecească aromată cu salep (rădăcină de orhidee pudră). Iată rețeta care transforma vara într-una cu totul și cu totul specială.

Nimeni nu poate rezista în fața unei porții de înghețată, indiferent câte calorii ar avea. Iar după ce veți gusta din rețeta de Kagoto kaimaki, celebrul desert grecesc, pur și simplu vă veți îndrăgosti. Pentru un gust desăvârșit, serviți această înghețată cu topping și migdale tocate sau cu celebra prăjitură grecească cu nuci, karythopita.

Ingredientele necesare

Pentru a pregăti Kagoto kaimaki, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 1 cană plus 2 linguri cu zahăr, 3 căni cu lapte integral, 3 lingurițe cu salep pur (se găsește la orice magazin cu produse naturiste), 3 căni cu smântână sau frișcă, 1 lingură cu mastic, pe care îl găsiți în magazine.

Mod de preparare

Kagoto kaimaki, cea mai bună înghețată grecească. Sursă foto: www.thespruceeats.com

Măcinați bine masticul în mojar și amestecați cu 2 linguri cu zahăr. Într-un castron mare, se bate o jumătate de cană cu lapte cu amestecul de mai sus și zahăr până se omogenizează complet. Se lasă deoparte. Se amestecă salep-ul într-o jumătate de cană cu lapte rece până se dizolvă. Se lasă deoparte. Se încălzesc restul de 2 căni de lapte într-o cratiță medie la foc mic.

Cu ajutorul unui mixer electric, bateți amestecul obținut din mastic, zahăr și lapte la viteză mare până se combină bine. Se încorporează laptele cald, apoi amestecul salep-lapte. Se amestecă restul de zahăr și smântână. Se transferă amestecul într-o cratiță medie. Se aduce la fierbere la foc mic, amestecând frecvent pentru a preveni lipirea, aproximativ 20 de minute. Se îndepărtează de pe foc. Se răcește la temperatura camerei.

Se scoate din congelator cu zece minute înainte de a fi servită

Când s-a răcit, se pune în recipiente metalice care se introduc la congelator și se lasă peste noapte. La fiecare jumătate de oră, scoateți din congelator, transferați într-un bol și bateți cu un mixer până când devine spumoasă. Se pune rapid înapoi în recipientul metalic și se reintroduce la congelator. Se repetă de încă 3 ori. Scoateți înghețata din congelator cu 10 minute înainte de servire.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre