Sunt așa de bune aceste paste bolognese încât nu veți mai avea răbdare să le puneți în farfurie. Iată rețeta pentru 4 porții.
Ingrediente pentru paste bolognese cu ciuperci și nuci
100 g de nuci
1 lingură de ulei de măsline
3 căței de usturoi
1 fir de țelină (apio)
1 ceapă medie
50 g morcovi
400 g de ciuperci champignon
500 ml piure de roșii
2 linguri pastă de roșii condensată
25 g de ciuperci porcini uscate
100 ml vin roșu
200 ml apă fierbinte
încă 100 ml apă fierbinte
1 cub de supă
1 linguriță de zahăr
paste la alegere, fierte
Mod de preparare
Tăiați grosier nucile în bucăți mici. Adăugați-le într-o tigaie mare și uscată și prăjiți-le până devin aurii, amestecând din când în când și având grijă să nu le ardeți. Se scot din tigaie și se pun deoparte. Puneți ciupercile porcini uscați într-un castron și acoperiți cu 200 ml de apă fierbinte. Se lasă deoparte.
Se toacă foarte mărunt morcovul, ceapa, țelina și usturoiul. Se încinge uleiul în aceeași tigaie mare și se adaugă toate legumele. Se sotează la foc mic-mediu timp de 10-15 minute, până când se înmoaie foarte bine. Puteți adăuga din când în când un strop de apă dacă uleiul se usucă.
Tăiați fin ciupercile și adăugați-le în tigaie. Se amestecă pe foc timp de aproximativ 5 minute sau până când acestea sunt fierte și reduse în dimensiune. Se toarnă vinul și se dă focul mai mare. Se lasă să bolborosească viguros timp de câteva minute pentru a arde alcoolul. Apoi scoateți ciupercile porcini din apă, păstrând apa pentru mai târziu. Se toacă mărunt și se adaugă în tigaie împreună cu pasta de roșii. Se amestecă și apoi se adaugă piureul de roșii și zahărul. în final se adaugă și nucile.
Adăugați cubul de supă și încă 100 ml de apă fierbinte la apa de înmuiat a ciupercilor porcini și amestecați cu o furculiță până se dizolvă. Fierbeți pastele, amestecând din când în când. În final, pastele se scot în tigaie peste sosul bolognese cu nuci și ciuperci. Se asezonează cu sare sau mai mult zahăr, după gust. Mai puteți să adăugați un strop de apă din cea în care au fiert pastele, dacă este necesar.
Sursa: Instagram
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook