Romică Romașcu, un concurent al sezonului 8 din emisiunea culinară Chefi la cuțite, de meserie psiholog, a preparat în cadrul concursului culinar, o reușită rețetă pe bază de paste, creveți și sos de roșii: Paste cu fructe de mare și sos de roșii.
Ingrediente pentru rețeta de paste cu fructe de mare și sos de roșii
400 gr tagliatelle
600 gr creveti mari
500 gr roșii cherry
1 legătură de usturoi verde
1 legătură de ceapa verde
busuioc verde
mentă
1 legătură de sparanghel
ulei măsline
ardei iute ( fulgi)
pătrunjel
700 ml vin alb
Mod de preparare
Se începe prin a pune uleiul la încins și a căli în el ceapa verde, tocată rondele și usturoiul verde, tocat rondele. Se adaugă sparanghelul verde tăiat în bastonașe mai micuțe, apoi roșiile cherry. Se asezonează totul cu sare, piper și câțiva fulgi de chili, iar când sosul este scăzut, se adaugă creveții curățați și vinul. Se lasă totul să fiarbă până se evaporă alcoolul, apoi se adaugă busuioc verde și mentă verde.
Tagliatellele se fierb în apă cu sare, se scurg și se amestecă cu ingredientele de mai sus. Se mai lasă pastele să fiarbă cu creveții și sosul de roșii câteva minute, pentru a se întrepătrunde bine cu toate aromele. Se servesc pastele cu creveți și sos de roșii garnisite cu pătrunjel verde.
Sursa: Chefi la cuțite
Laurențiu Reghecampf rupe tăcerea. S-a săturat să fie combinat cu tot felul de femei
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook