Simona Ionescu / Redactor Șef

Paste cu sos ragu de pește, rețeta specială a lui chef Vincenzo Aiello

Paste cu sos ragu de pește, rețeta specială a lui chef Vincenzo Aiello
Invitat într-una din edițiile toamnei trecute la Neatza cu Răzvan și Dani, chef Vincenzo Aiello a făcut valuri. A folosit paste și pește.

Chef Vincenzo Aiello, unul dintre cei mai apreciați concurenți din cel de-al IX-lea sezon Chefi la cuțite, a gătit o delicioasă rețetă de paste cu sos ragu de pește, destul de simplă și rapid de preparat. Vincenzo Aiello s-a stabilit în România în anul 2015 și acomodarea a fost una destul de dificilă, deși are rude aici. Tânărul, nepot al lui Joshua Castellano, a dezvăluit că a fost înscris de iubita sa în competiție.

Paste cu sos ragu de pește – Ingrediente

250 gr paste penne

2-3 linguri cu ulei de măsline

1 ceapă de mărime medie

2-3 căței de usturoi

150 gr pește anșoa

50 gr capere

50 gr măsline

2 -3 roșii

frunze proaspete de busuioc

150 gr file de ton

sare și piper, după gust

Mod de preparare

Pastele se fierb în modul clasic, în multă apă cu sare, conform recomandărilor de pe ambalaj. Sunt ideale pentru această rețetă pastele scurte, precum penne, așa cum le-a ales Vicenzo, pentru a se amesteca bine cu sosul, dar și pentru că au un aspect plăcut.

Pentru prepararea sosului ragu de pește se pune o tigaie cu ulei de măsline la încins și se călesc în ea ceapa și usturoiul cuirățate și tocate mărunt. Se adaugă peștele anșoa tocat mărunt, apoi caperele și măslinele, de asemenea, tocate mărunt.

Roșiile se decojesc, se toacă și se adaugă în sos. Se completează cu puțină apă, atât cât este necesară să fiarbă ingredientele bine. Când sosul capătă consistență, se adaugă câteva frunze de busuioc rupte mărunt, dar și tonul file din conservă, scurs și tocat mai mărunt.  Adăugați puțină sare. Piperul proaspăt măcinat va spori aroma mâncării.

Gustul acrișor al caperelor combinat cu roșiile acide și aroma busuiocului verde, pe lângă gustul sărat al celor două tipuri de pește, sunt ideale pentru un sos consistent de paste. În final, pastele fierte și scurte se amestecă cu deliciosul sos ragu de pește. Câteva jumătăți de roșii trase ușor la tigaie vor decora frumos preparatul.

Sursa: Neatza cu Răzvan și Dani

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre