Pastrama de pui făcută în casă poate fi pregătită nu doar pentru gustările zilnice, dar și pentru masa festivă. Carnea este fragedă, suculentă și foarte gustoasă.
Pastramă de pui, făcută acasă. Rețeta
Pastramă de pui, făcut acasă, o alternativă minunată mezelurilor din comerț. Nimic nu se compară cu ceea ce facem noi, în bucătărie, cu mâna noastră!
Ingrediente
- 2 piepturi de pui (sau piept de curcan);
- 2 pahare de lapte;
- 3 lingurițe de sare.
Pentru marinadă
- 2 linguri de ulei vegetal;
- 1 linguriță de boia de ardei dulce;
- 1/2 linguriță de boia de ardei iute;
- 1/2 linguriță de nucșoară;
- 2 căței de usturoi.
Mod de preparare
- Datorită faptului că carnea se înmoaie în lapte, ea devine moale și suculentă. Pieptul va absorbi cantitatea de sare de care are nevoie.
- Scoateți carnea din lapte și o uscați foarte bine cu prosoape de hârtie, îndepărtând astfel umiditatea în exces.
- Împreunați bucățile de carne și le legați foarte strâns cu ață culinară. Setați cuptorul la 220-250°С sau la temperatura maximă a cuptorului dumneavoastră.
- Curățați usturoiul și îl tăiați bucăți foarte mici sau îl dați prin presă.
- Amestecați uleiul cu usturoi și condimente.
- Transferați rulada de carne în forma de copt sau pe tava tapetată cu hârtie de copt și o ungeți foarte bine cu amestecul aromat.
- Dați forma la cuptorul încins pentru 20 de minute, apoi îl opriți, dar nu deschideți ușa, până cuptorul nu se răcește complet.
- Apoi puteți scoate rulada, o feliați și o serviți. Sursa: retete-usoare.info
Tartă franțuzească cu piept de pui și broccoli. Rețetă
Drob de pui, făcut acasă. Rețeta cu ficăței și piept de pui
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook