Simona Ionescu / Redactor Șef

Pateuri moi cu cașcaval

Pateuri moi cu cașcaval
Sunt așa bune că se topesc în gură, iar pentru asta nu trebuie să fiți o gospodină experimentată. Marele secret este să respectați întocmai etapele pregătirii aluatului.

Ingrediente:

180 ml. chefir calduț, 1 ou întreg și 1 albuș, 4 linguri de ulei, 1 lingură de zahăr, 1 linguriță rasă de sare, 10 g drojdie proaspătă, 50 ml apă caldă, 4 pahare de făină (paharul de 200 ml.), cașcaval, semințe de susan și de mac

Mod de preparare:

Mai întâi dizolvăm drojdia în 50 ml. apă căduță și adaugăm zaharul. Amestecăm și lăsăm compoziția să se odihnească 15 min. Într-un vas punem chefirul, oul, albușul de ou și puțin le batem până se omogenizează amestecul. Adăugăm uleiul, amestecăm, mai apoi urmează făina cu sarea amestecată din timp. Din făina propusă punem doar 3 pahare și amestecăm ingredientele.

Aluatul va fi moale și lipicios, dar e timpul să adăugăm drojdia odihnită. Așadar, punem drojdia, amestecăm și adăugăm câte puțin ultimul pahar de făină, frământând aluatul bine de tot.


Scandal național. Zeci de antrenori implicați: 12 și-au abuzat sexual elevele

Discuție live între Emi Pian și tatăl lui: „Mie nu mi-a fost frică de nimeni în lume”


Aluatul va fi moale. Ungem vasul cu ulei, punem coca de aluat, o ungem cu ulei, acoperim vasul cu o pelicula alimentară și îl lăsăm să se odihnească 2 ore. Dacă nu aveți timp să-l pregătiți peste 2 ore, puteți să îl lăsați chiar și 3 ore. Rezultatul va fi un aluat puhav, puhav și aerat.

Împărțim aluatul în 8 părți egale. Facem biluțe și le punem pe un platou uns cu ulei să se odihnească 30 minute acoperite tot cu peliculă alimentară. Din aceste biluțe modelăm pateurile, iar în mijloc punem bucățele de cașcaval.

Pateurile gata modelate, le punem în tavă tapetată cu hârtie, unsă puțin cu ulei. Înainte de a le pune în cuptor le ungem cu gălbenuș de ou rămas în care am adăugat 1 lingură de apă și le presurăm cu susan sau mac. Acestea se coc 35 de minute în cuptorul suparîncălzit la 180 de grade.

Sursa: Bunica.md

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre