Simona Ionescu / Redactor Șef

Plăcintă cu varză la tigaie. O rețetă foarte simplă

Plăcintă cu varză la tigaie. O rețetă foarte simplă
Dacă ați cumpărat varză pentru a o pune la murat, opriți una mai mică pentru o plăcintă spectaculoasă. Se face la tigaie.

Dacă tot tăiați și curățați varza pentru a o pune la butoi, pentru la iarnă, vă recomandăm să încercați și această rețetă ușoară de plăcintă cu varză.

Plăcintă cu varză la tigaie. Rețeta

Ingredientele pentru această plăcintă sunt la îndemână.

Această plăcintă cu varză se face la tigaie. Foto: retete-usoare.eu

Ingrediente

  • 200 g de varză albă;
  • 80 g de făină;
  • 3 ouă;
  • o ceapă;
  • sare, piper negru măcinat după gust;
  • cașcaval după gust;
  • ulei de floarea-soarelui după gust.

Mod de prepare

  • Tăiați varza fideluță.
  • Tăiați ceapa în felii subțiri.
  • Puneți varza și ceapa într-un bol adânc. Adăugați sare și piper negru măcinat după gust. Amestecați.
  • Bateți ouăle cu furculița până la omogenizare, adăugând sare și piper negru măcinat după gust în ele. Turnați-le în bolul, în care se află legumele.
  • Adăugați făina cernută. Amestecați foarte bine, ca să nu rămână cocoloașe.
  • Turnați câteva linguri de ulei pe tigaia pusă pe foc mic. Transferați compoziția rezultată pe ea. Răspândiți-o uniform, rotunjindu-i marginile.
  • Acoperiți tigaia cu un capac și gătiți plăcinta timp de 15 minute, pe focul minim.
  • Întoarceți plăcinta pe cealaltă parte. Presărați cașcavalul dat prin răzătoare pe suprafața ei, după care continuați să o gătiți pe parcursul a 15 minute, pe focul minim, sub capac. Sursa și foto: retete-usoare.eu

Studiu. Uleiul din ficat de cod ar putea preveni îmbolnăvirea de COVID-19

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre