Simona Ionescu / Redactor Șef

Poftă de un desert fantastic? Încercați tort „Trunchi de copac sălbatic”. Rețeta datează din perioada anilor 1900

Poftă de un desert fantastic? Încercați tort „Trunchi de copac sălbatic”. Rețeta datează din perioada anilor 1900
Această rețetă inedită a fost publicată în volumul "Dulciuri", din anul 1936, scris de doamna Maria General Dobrescu. Merită să încercați.

Dacă sunteți în pană de idei sau pur și simplu vreți să faceți un desert cu totul și cu totul deosebit, tort trunchi de copac sălbatic este tot ce vă trebuie ca să vă cuceriți familia și prietenii.

Poftă de un desert fantastic? Încercați tort trunchi de copac sălbatic. Rețeta datează din perioada anilor 1900

Ingredientele de care aveți nevoie pentru o asemenea bunătate sunt 9 ouă, 150 g zahăr, 80 g nuci, 150 g făină. Pentru cremă aveți nevoie de 2 dl lapte, 150 g zahăr, 6 ouă întregi, un baton de vanilie, 1-2 linguriţe cu făină de orez, 300 g unt, 4 bucăţi de ciocolată.

Mod de preparare

Frecați bine gălbenușurile cu zahărul până observați că se va albi și va crește. Apoi adăugați nucile făina şi spuma. După ce s-a încorporat așa cum trebuie, introduceți la cuptor. Scoateți când este gata și cât e caldă rulați pe un șervețel de mai mult ori și lăsați așa să se răcească. În tot acest timp pregătiți crema.

Fierbeți la bain-marie laptele, zahărul, făina de orez, gălbenuşele, batonul de vanilie până se îngroașă. Aveți grijă să amestecați mereu ca să nu se coaguleze crema. Lăsați la răcit, apoi puneți untul făcut spumă şi amestecați din nou.  Desfaceți aluatul, ungeți cu o treime din cremă și rulați. Lăsați deoparte două linguri cu cremă și amestecați foarte bine cu ciocolata înmuiată în sirop.

Tăiați cu un cuțit înmuiat în apă fierbinte

Tăiați aluatul la capele sub formă oblică, cum se taie de obicei, pomii. Îmbrăcați baza trunchiului cu crema galbenă, iar restul cu cea colorată cu ciocolată. Crema trebuie să fie egală pe toate părțile. Folosind o furculiță, trageți liniile, în așa fel încât să imitați scoarța de copac. Atunci când serviți tortul, tăiați cu un cuțit pe care l-ați înmuiat în apă fierbinte.

Sursă foto: caietucuretete

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre