Prăjitura cartof este un desert al copilăriei, îndrăgit atât de copii, cât și de maturi. Acum nu este o problemă de a te răsfăța cu el, pentru că se găsește practic în orice magazin, sub orice formă. Dar, cu siguranță că cel mai gustos desert este cel pregătit acasă. Prăjitură fără coacere cu biscuiți, blat de tort sfărâmat sau pesmet. Prăjitura Cartof poate fi modelată și sferic pentru cake pops. O prăjitură ieftină care se găsea în cofetărie și care era preparată din biscuiți, resturi de blat, cozonaci și creme. Un desert rapid, fără coacere, pe care îl fac cu ușurință și copiii. Ei sunt foarte încântați de modelarea prăjiturii Cartof cât și de decorarea ei.
Ingrediente prăjiura cartof:
300 g de biscuiți cu cacao
100 g de unt
150 g de lapte condensat
2 linguri cu cacao
50 g de nuci (am folosit alune de pădure)
Mod de preparare:
Adaugă biscuiții și alunele într-un blender, și mixează până la obținerea „fărâmiturilor”.
La masa mixată, adaugă untul, cacao și amestecă bine până se încorporează ingredientele.
Apoi, adaugă laptele condensat și iarăși amestecă bine.
Formează biluțele, la dorință, poți adăuga câte o alună în ele.
La final, se rostogolesc în fulgi de cocos, alune mărunțite și biscuiți. Iată așa, în 4 pași se realizează cel mai gustos desert al copilăriei!
Foto: Facebook
Tartine cu ciuperci champignon. Fierbinți și crocante
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook