Simona Ionescu / Redactor Șef

Prăjitură cu brânză și ciocolată

Prăjitură cu brânză și ciocolată
Acest cheesecake are la bază firimituri de biscuiți graham, cremă de cheesecake de ciocolată copt, acoperit cu ganache de ciocolată. Este un adevărat deliciu.

Ingrediente pentru Cheesecake de ciocolată

Formă rotundă de tort cu arc cu diametrul de 16 centimetri

-225 g de cremă de brânză, la temperatura camerei ( vegană sau de lapte)

-92 g de ciocolată neagră ( 50-55%)

-20g zahăr brun deschis

-40g zahăr granulat

-7 g de amidon de porumb

-75 g de frișcă (de nucă de cocos sau din lapte normal)

Ganache de ciocolată: 60 g de ciocolată neagră, 65 g de frișcă bătută

Pentru baza de biscuiți: 175g biscuiți digestivi sau biscuiți graham (zdrobiți), 75g unt (topit)

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 160 de grade C.  Mestecați împreună biscuiții graham sau biscuiții digestivi zdrobiți și untul topit, până când obțineți un amestec asemănător cu nisipul umed. Transferați amestecul în inelul de tort de 15 cm tapetat cu hârtie de copt, folosind fundul plat al unui pahar sau o lingură, presați-l într-un strat uniform. Coaceți timp de 10 minute și lăsați să se răcească în timp ce pregătiți umplutura.

Pentru cremă, combinați crema de brânză și ambele zaharuri într-un bol. Amestecați cu ajutorul unui mixer electric sau al unui atașament cu palete dacă folosiți un mixer vertical. Lăsați acest amestec să meargă la viteză medie timp de 2 – 3 minute. Răzuiți ocazional pe margini. Topiți ciocolata într-un bol termorezistent și amestecați-o cu frișca. Cerneți amidonul de porumb în amestecul de ciocolată. Turnați apoi acest amestec de ciocolată în aluatul pentru cheesecake și amestecați până când se combină.

Turnați crema de brânză în inel și coaceți în cuptorul preîncălzit la aceeași temperatură timp de 15 – 17 minute. Odată ce se simte ferm pe margini, opriți cuptorul. Lăsați prăjitura cu brânză și ciocolată să se răcească și să se întărească în cuptor timp de 1 oră cu ușa cuptorului deschisă și apoi lăsați-o să ajungă la temperatura camerei înainte de a o răci în frigider peste noapte.

Pentru ganache de ciocolată se încălzește frișca într-un vas și se toarnă peste ciocolată. Se amestecă cu o spatulă până când devine omogenă și lucioasă. Se toarnă ganache de ciocolată peste prăjitură și se lasă să se întărească frigiderul pentru câteva ore. Porționați prăjitura în patru bucăți și savurați.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre