Simona Ionescu / Redactor Șef

Prăjitură cu mere și aromă de scorțișoară. Ușor de făcut, lingură să aveți!

Prăjitură cu mere și aromă de scorțișoară. Ușor de făcut, lingură să aveți!
O prăjitură tocmai bună pentru această perioadă între iarnă și primăvară, când mere sunt din belșug pe tarabele din piețe.

Am găsit o rețetă de prăjitură cu mere postată pe Facebook de Elena Olte. Foarte interesant este că, în afară că este simplu de făcut, majoritatea ingredientelor se măsoară cu lingura. Nu mai ai nevoie de cântar, deci și timpul de pregătire se scurtează. Secretul este că prăjitura se coace în două etape a câte 10-15 minute.

Am încercat rețeta și ne-a ieșit o prăjitură savuroasă.

Ingrediente

5 oua

18 linguri zahar

18 linguri ulei

18 linguri lapte

22 linguri cu varf faina

1 praf de copt

un plic zahar vanilat

Umplutura

2 kg de mere (cantarite inainte de curatare)

8-10 linguri zahar

Scorţişoară, puțină, după preferință

Mod de preparare

Se incepe cu merele. Spalate, curatate si date pe razatoarea cu ochiuri mari.

Intr-o cratita cu fund dublu se pun merele, se presara zaharul , scorţişoară si se pune cratita la foc.

Se fierbe totul pana cand zeama lasata de mere se evapora.

Se mixeaza ouale impreuna cu zaharul pana devine totul o crema pufoasa. Se incorporeaza, putin cate putin, mixand usor, uleiul.

Se adauga faina amestecata cu praful de copt, in doua transe, alternand cu laptele.

Compozitia va fi pufoasa, mai grosuta putin decat cea de clatite.

Se pregateste o tava si se tapeteaza cu hartie pentru copt.

Se toarna jumatate din cantitatea de aluat (nici mai mult nici mai putin. Se intinde usor cu lingura si se introduce in cuptorul preincalzit din timp (cu 10 minute inainte) lasand la copt pentru 10-12 minute.

Se scoate tava de la cuptor si se pune lingura cu lingura umplutura de mere, apoi se niveleaza usor. Restul de compoziție se toarnă peste mere și se da la cuptor pentru 10- 15 minute.

Se lasă să se răcească, apoi se pudrează cu zahăr și încă puțină scorțișoară, pentru o aromă mai puternică.

Notă

Dacă doriți să ne trimiteți din rețetele pe care le pregătiți pentru cei dragi, o puteți face pe adresa de mail redactie@retetesivedete.ro

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre