Prăjitura de casă „Kinder” – un desert care se „topește” în farfurii

Copiii adoră ciocolata și ar mânca-o tot timpul. O variantă mai bună este să le pregătiți această prăjitură de casă „Kinder”, care face valuri pe internet. Este cu adevărat delicioasă și simplu de preparat. În plus, nu necesită coacere, doar câteva ore la frigider. Ingredientele sunt, de asemenea, la îndemână. Prăjitura de casă „Kinder” este un desert care se „topește” în farfurii.
Pentru bază:
– Biscuiți simpli sau cu vanilie – 300 g
– Ciocolată Kinder – 150 g
– Unt – 100 g
– Lapte – 1 l
Pentru crema albă:
– Zahăr – 200 g
– Amidon – 50 g
– Făină – 50 g
– Lapte – 1.3 l
– Unt – 50 g
– Esență de vanilie – 5 ml
Pentru toppingul de cicolată:
– Zahăr – 50 g
– Cacao – 20 g
– Amidon – 20 g
– Lapte – 200 ml
– Ciocolată cu lapte Kinder – 40 g
Pregătiți baza. Rupeți biscuiții în bucăți și puneți-i într-un bol încăpător. Topiți 150 g de ciocolată Kinder într-un vas, apoi adăugați 100 g de unt și 1 litru de lapte. Mestecați până obțineți o cremă omogenă. Turnați acest amestec peste biscuiții rupți și amestecați bine, astfel încât biscuiții să absoarbă toată crema. Puneți amestecul într-o tavă cu pereți detașabili (pentru a vă fi mai ușor să manipulați prăjitura când va fi gata) și tapetați pereții și baza cu hârtie de copt. Apăsați amestecul de biscuiți cu crema de ciocolată astfel încât să obțineți o masă compactă. Dați deoparte.
Pregătiți crema albă. Separat, amestecați amidonul, făina (dacă nu aveți amidon, puteți dubla cantitatea de făină) și 200 g de zahăr. Adăugați 1.3 l de lapte și amestecați până se omogenizează, fără să rămână cocoloașe. Adăugați esența de vanilie și 50 g de unt și fierbeți crema la foc mic până se îngroașă. Turnați crema albă deasupra bazei de biscuiți și dați la frigider pentru două ore.
Pregătiți crema de cacao. Într-un vas, amestecați 50 g zahăr cu pudra de cacao și amidonul (sau făina, dacă nu aveți amidon, în aceeași cantitate). Adăugați 200 ml lapte și 40 g de ciocolată Kinder. Lăsați crema să fiarbă până se îngroașă. Distribuiți această cremă uniform peste prăjitură și mai dați la frigider pentru două ore înainte de a o servi.
Sursa: Instagram
Face parte din echipa Rețete și Vedete din anul 2022, aducând cu sine o vastă experiență jurnalistică acumulată de-a lungul unei cariere de peste 15 ani în domeniul mass-media. De-a lungul timpului, Igor a activat în redacțiile unor publicații importante. În cadrul redacției Rețete și Vedete, contribuie activ la dezvoltarea conținutului editorial, realizând articole despre și cu personalități din showbiz, reportaje speciale, dar și articole cu impact în rândul cititorilor. Unul din hobby-urile lui Igor este gătitul.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook