Cu blaturi ușor umede, cu ciocolată amăruie și cremă densă de ciocolată albă și mascarpone, va fi o încântare absolută pentru papilele celor care savurează această delicioasă și aspectuoasă Prăjitură Duo.
Ce ne trebuie pentru Rețeta de Prăjitură Duo
Pentru 2 blaturi de 20/30 cm: 6 ouă, 150 gr zahăr, 150 gr ciocolată amăruie, 150 gr unt cu 82% grăsime, 50 ml lapte, 150 gr făină, 150 gr nucă măcinată, 1 praf de sare, 1 linguriță praf de copt, 2 lingurițe esență de rom
Pentru cremă: 300 ml frișcă lichidă, 400 gr ciocolată albă, 500 gr mascarpone,, un praf de sare, esență de vanilie sau de lămâie
Pentru decor: puțină ciocolată răzuită
Modul de preparare al rețetei de Prăjitură Duo
Pentru prepararea celor două blaturi, începem prin a porni cuptorul la 180 de grade. Punem ciocolata la topit împreună cu untul și laptele, într-un vas, la bain-marie. Amestecăm continuu până se topesc ingredientele solide și se omogenizează compoziția, apoi lăsăm compoziția la temperat. Adăugăm și esența de rom.
Presărăm puțină sare peste cele 6 ouă și le mixăm spumă. Adăugăm zahărul și mixăm în continuare până când compoziția devine foarte spumoasă și își dublează volumul. Încorporăm compoziția de ciocolată și omogenizăm totul. Înlăturăm mixerul și folosim o spatulă de silicon, în continuare. Adăugăm făina cernută împreună cu praful de copt, apoi nuca măcinată fin.
Tapetăm tava cu hârtie de copt la bază, iar pereții laterali îi ungem cu ulei și presărăm puțină făină. Întindem jumătate din compoziția cu ciocolată și nuci în tavă și o dăm la cuptor, la 180 de grade, pentru 15-20 de minute, sau până trece testul scobitorii. Dacă avem două tăvi de dimensiuni egale și cuptor cu ventilație putem că coacem blaturile în același timp. Dacă nu, coacem pe rând cele două blaturi pentru prăjitura Duo.
Pentru crema de ciocolată albă cu mascarpone, mai întâi încălzim frișca lichidă, fără a atinge punctul de fierbere. Stingem focul și adăugăm peste frișca încălzită ciocolata ruptă. Amestecăm intens până se topește ciocolata și se omogenizează crema. Apoi o dăm la rece. Când este bine răcită, mixăm compoziția de ciocolată albă până devine cremoasă și încorporăm mascarponele. Adăugăm și un praf de sare pentru a-i intensifica gustul și esența preferată.
Întindem crema de ciocolată albă cu mascarpone între cele două blaturi cu ciocolată amăruie și deasupra. Răzuim și puțină ciocolată amăruie și dăm prăjitura la rece pentru cel puțin o oră, pentru a se așeza straturile uniform și a se putea porționa frumos.
Sursa: Chefi la cuțite
Cine este Jennifer, fiica cea mare a lui Bill Gates. Ce avere moștenește de la celebrul ei tată
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook